Oslos nye låtskrivere - http://nyeskalder.no


Beckstrøm er en sjelden blomst

I den norske musikkfloraen er Beckstrøm (fullt navn: Lars Fredrik) kanskje best kjent som en av de tre Lars’ene i de Lillos – låtskriver og bassist. Titler som Den feite mannen, Balladen om Kåre og Nelly, Søster, Uten deg og Nittenåttifire er blant live-favorittene på de Lillos' konserter, og alle har det til felles at de er Beckstrøm-produkter.

Ved siden av sitt virke i de Lillos har Beckstrøm en solokarriére – han debuterte som soloartist i 1992 med ”Tett i tett” (Sonet), en plate som for lengst har oppnådd kultstatus i vide kretser og er et ettertraktet samle-objekt. I 1997 ga han ut sin andre soloplate, ”Lykkens kalosjer” (Mega), som ble gjenstand for megen oppmerksomhet og strålende anmeldelser. Beckstrøm opplevde til og med (til sin store forundring) at han hadde fått en radio-hit med låten ”Svigermor” hentet herfra.

Tylden & Co. presenterte i 2003 Beckstrøm’s tredje CD, ”Helium”. En plate som i all sin underfundighet og lavmælthet faktisk fremstår som noe så sjeldent som en perfekt pop-plate. Gode melodier og tekster med hold i har alltid vært viktig for Beckstrøm, men i tillegg tar han oss med på en fascinerende musikalsk reise gjennom landskaper som vil være nye for mange, mens andre vil få sine musikalske deja vu’er både her og der. På denne opplevelsesrike ferden har Kjetil Draugedalen og Jørn Mortensen vært medprodusenter og musikere.

Blant andre gode hjelpere må nevnes don Paolo Vinnaccia (”den rytmiske nomade”), Geir Sundstøl, Anne Lande, Aslak Hartberg, Sigurd Køhn, Terje Johannesen samt venner fra Number Seven Deli og Jim Stärk og Orango.

Vi vil så sterkt vi kan anbefale regelmessige doser ”Helium” utover høsten og vinteren. Det finnes rettferdighet i verden, og denne CD’en vil stå som en påle når musikkåret 2003 skal summeres opp i store bokstaver.


Counter