Presseskriv

Bjørn-Peder Johansen – "Underveis"

Bjørn-Peder Johansen på Nye Skalder- aften, Bør & Børsen, Tr.heimsvn. 13, torsdag 2. oktober kl.20.00

Denne kvelden er det duket for en akustisk konsert med brønnøyværingen Bjørn-Peder Johansen. Med seg har han sin faste gitarist, Bjarne Storeng. Sentralt i en times lang konsert står debutalbumet ”Underveis”, som kom ut tidligere i år. CDn har fått gode kritikker i landets aviser og har fått mye radiospilling. Ikke minst sangen ”Solgangsbris” som lå hele 10 uker på Norsktoppen denne våren!

Mye har skjedd siden Bjørn-Peder bestemte seg for å satse på egen musikk og tekster på brønnøyværing. Etter å ha bodd i Oslo siden tenårene og drevet med andres musikk i årevis tok han sparepengene, og reiste to turer til studio i USA. Sammen med innspillinger foretatt i Oslo, satt han i september i fjor med materiale til en ferdig CD.

Han sendte et par sanger til NRK P1`s demokonkurranse på ”Kveldsåpent” og vant på første forsøk med låten "Solgangsbris". Deretter kom han i kontakt med flere plateselskap og således var det at han fikk kontrakt med Platearbeiderne AS. Mandag 10. mars ble CDn ”Underveis” gitt ut på landsbasis.

Samme kveld holdt han og bandet hans releasekonsert for et fullsatt Skuret Kulturpub i Oslo. Dagen etter fikk ”Underveis” en sterk terning fire i VG, og det samme i Dagbladet uken etter.

Fra å opptre alene med gitaren på NRK
Nitimen har han blant annet spilt på TV2`s morgensending, blitt satt under
lupen i programmet ”Norsk på norsk” i NRK P1 med svært god omtale. Han har opptrådt både alene og med band hele våren og sommeren 2003, og fått svært gode konsertanmeldelser. I april, mai og juni fartet han rundt i Midt- og Nord-Norge med sitt faste band.


For den som enda ikke har hørt Bjørn-Peder Johansen, anbefales det å sjekke ut debut-CDn ”Underveis”. Viserock er stikkordet, og på ”Underveis” tøyes begrepet i alle retninger fra det lavmælte stemningsfulle til rå rock og elementer av blues. Her er alt fra underfundige historier om Barske Røffe til stemninger fra en nattcafe i By-blues.

En sterk debut fra artist som du vil høre mer fra i årene som kommer.


Et år er snart gått siden Bjørn-Peder Johansen sist opptrådt på Viseklubben Nye Skalder, - i det som faktisk var den første konsertversjonen av materialet fra debut-CDn ”Underveis”. Den gangen spilte han for en så og si fullsatt viseklubb!

Bør & Børsen, 2. oktober kl. 20.00

Gitar/ sang: Bjørn-Peder Johansen
Gitar: Bjarne Storeng


For arrangør eller media:
For mer informasjon ta kontakt med Bjørn-Peder Johansen direkte på telefon: 22158681/ 41308003 eller Platearbeiderne v/Gunnar Petersen-Øverleir tlf: 901 56 282 eller gå til www.platearbeiderne.no. Her finnes også bilder til nedlastning. Distributør er Musikklosen.


Noen uttalelser fra media:

”Det er veldig få som skriver på norsk i dag, i hvert fall av det jeg får inn i mengden til P1 demo, og jeg synes vi skal vektlegge norske artister som skriver på norsk. ..
Bjørn-Peder Johansen han greier å få til gode tekster. Han greier å få til gode visepopmelodier. Og så har han et godt støtteapparat. Å få med seg Claudia Scott og gode musikere i fra USA der han har spilt inn denne CDèn, det er jo et kjempepluss! En skal jo trekke fram det. Så han har absolutt masse inne, og det er jo en fordel når en skal ut og etablere seg som musiker !

Øyvind Andre Haram, NRK P1-Kveldsåpent,- 19.09.2002


” Johansen fremstår som et lyrisk talent. En virkelig høydare er sangen om Barske Røffe.. Ingen musikk- eller dialekt-elsker på Sør-Helgeland bør unnlate seg å skaffe seg denne CD-en”

Torstein Finnbakk, Brønnøysunds Avis 4.mars, 2003


«.. Johansen viser at han har gode historier å fortelle, enten det er om han «Barske Røffe», en «Sang om vennskap» eller om livet i «Utpostblues». Disse tre sangene er sammen med «Solgangsbris» albumets beste.
Kurt Bakkemoen- VG 11. mars 2003-04-07


Løfterik viserock-debut fra Oslo-bosatt nordlending.
*ØYVIND RØNNING
Tirsdag 18. mars 2003 5:05,
oppdatert 5:05
CD: Anestesisykepleier Bjørn-Peder Johansen vant en demokonkurranse i P1, fikk platekontrakt og satset sparepengene. Debutplata hans er ikke perfekt, men den har mange bra elementer som gir et bra totalresultat. Musikalsk er den spennende, med mange fine detaljer. Den er spilt inn i Oslo og Nashville - der med Claudia Scott som medprodusent, uten at det er blitt en utpreget countryplate.
Johansen har en behagelig stemme og musikerne er rutinerte, f.eks er trommis Cactus Moser fra gruppa Highway 101 og el-gitarist Shane Theriot fra bandet til The Neville Brothers.


Brønnøysunds Avis 6.mai 2003 :-

KONSERT


BA - HEGE SÆTHRE LIND
hege@ba-avis.no


Knallbra trøkk
En melodiøs sval inngang
på konserten ga en følelse
av lyse sommernetter.
Innsmigrende gitarspill og
Bjørn-Peder Johansens
energiske stemme lovet
stemning, noe de 150 andre
oppmøtte helt klart
fikk oppleve i løpet av en musikalsk
kveld med et vell av sjangere.
Johansen og dyktige musikere
startet rolig med visepreg,
men gikk etter hvert over til
rocka, bluestrøkk, som satt.
Johansen virket energisk og
småpratet litt innimellom sangene.
Utsagn fra publikum var;
kjempefint, nydelig musikk,
knallbra trøkk, minner litt om
den beste trønderrocken og ligner
litt på Jonas Fjeld. I det
hele tatt, bare positive tilbakemeldinger
fra sidelinja, også på
nykomponerte låter.


For mer info sjekk
Hjemmeside: http://www.home.no/bjornpeder/