??? HVA ER HALVSØSTRA ???

Halvsøstra består av 5 kvinner med forkjærlighet for latinsk intensitet, norsk urgroove, indisk krydder, samisk mystikk, kvinnestemmer i lyrisk harmoni og eksepsjonelt fottøy!

Halvsøstra er sterkt beslektet med et av de første jentebandene i Norge, Amtmandens Døtre, som var aktive midt på 70-tallet. Den gang brøytet de vei for spilleglade jenter i alle aldre.

Halvparten av medlemmene i Halvsøstravar med der, og da var de bare halvparten så gamle som nå.

I tillegg til Amtmandens Døtres gamle lydbilde med sang og strengeinstrumenter har Halvsøstra fått rytmisk og rå drahjelp inn i det nye tusenåret av en halvung bassist og en heltent trekkspiller som strekker assosiasjonene østover med sitt fargesterke spill.

Halvsøstra gjør et helhjertet forsøk på å kombinere gammel glød med fornyet spillesug. De framfører gjerne sine gamle kvinnesanger; halvveis i dypt alvor, halvveis i etterpåklokskapens komiske skjær. Men helt nostalgiske er de ikke blitt: Med sine nye sanger setter de et halvskeivt blikk på vår forvirrende samtid og våre forvirrede samliv.

Halvsøstra (fra venstre):   Venja Ruud Nilsen; bass, kastanjetter

Hege Rimestad; fele, gitar, sang

Kjersti Martinsen; ukelele, gitar, sang

Bente Geving; mandolin, rytme, sang

Ellen Baalsrud; trekkspill, piano

 

kjerstimartinsen@hotmail.com       b.geving@online.no         ellen.baalsrud@newmedia.no

Tel. 223 4 82 /  64935641                                               Tel.35094391 / 99 64 90 62                                          Tel. 22 10 40 65