Nye Skalder-logo 

 

 

NYE SKALDER 15 ÅR

Fullpakket Verksted med god gammel Skalder-stemning – megaforestilling i 4 timer med 24 artister og husband.

Artistene var hovedsaklig blant dem som har vært aktive på Nye Skalder-scenen de siste par årene. Flere har gitt ut nye CD'er og spilte låter fra dem.
Flere har kommentert at kvaliteten og mangfoldet på scenen var større enn noen gang - og det var bra å få tilbake den gode "skalder-ånden" i salen.

Artistene på scenen: Liv Kreken (med trio), Arne Kvalnes, Trisolistene (Karl Heldal, Laila Sognnæs Østhagen, Ragnhild Svanes), Hege Helene & Anders Bålsrød, Ola Nordskar,
Einar Jerpseth, Bjørn-Peder Johansen, Mads Oppegaard, Øystein Munz,
trioen Tempo-88, Roar Lågbu, Lars Harald Storebø, Geko Fattal (libanesisk lutt), Amund Bjønness,
Øyvind Rauset, Klaus Günter Escher, Anne Cathrine Johansen.
Kveldens husband var medlemmer av Oslo Radio-Orkester: Trygve Beddari, Torbjørn Holte og Øyvind Rauset.

Amund Bjønness ble tildelt Nye Skalders ærespris for de mange årene som leder og mottok en flaske musserende med spesiallaget etikett for anledningen.
Kirsten Dalen
fra Tempo-88 vant hovedpremien i kveldens loddtrekning (siste bilde under). I pausen ble det lest opp en hilsen fra nestor-skald Espen Hagerup som nå bor på Rhodos.

En fin miks av gamle og nye skalder, med et aldersspenn på scenen fra 25 til ca 65. Konserten ble støttet av Fond For Utøvende Kunstnere.

previous next 25 bilder

(Foto: Øyvind, Amund og Kolbjørn.)
Hilsen til jubilanten:

Det er med forundring jeg konstaterer at det snart er 15 år siden Trond Charles Hansen, Bjarne Træen, Hans Kåre Flø og undertegnede
møttes på Schous for å stifte Viseklubben Nye Skalder. Det vekker mange minner, de aller fleste gode, men også noen vemodige.

Allerede fra starten av innførte vi klubbens ambulerende tradisjon, noe som også ga oss kallenavnet "Viseklubben Nye Steder".
Etter starten på Tamara beveget vi oss nedover på Løkka og spilte for alkisene på Alexandria. Siden bega vi oss opp på Tøyen der Renseriet var ramme for vår ukentlige katarsis.
Slik fortsatte det, og den som er interessert kan lese mer om klubbens nomadetilværelse på NYS' hjemmesider.

Det er bare tre år til NYS er gammel nok til å stemme, ta lappen, gå på polet selv og i det hele tatt bestemme over sitt eget liv og sin egen framtid, i den grad det er mulig.
Jeg krysser fingrene og håper at avkommet ikke kjører i fylla.

Jeg blir rent nostalgisk når jeg ser kveldens program. Til lykke med 15 år, og måtte dere ha en strålende feiring og en storartet — om enn omflakkende — framtid!

Espen Hagerup