Viser Ved Kanalen 2005:
Strålende vær, høy stemning, gode kritikker

Jam i hagen på Søve Gjestegård. Fler bilder i galleriet fra årets tur til Telemark (oppdatert 9. august - nå 25 bilder)!

Nye Skalder hadde to egne konserter under Viser Ved Kanalen i Telemark: Bestillingskonserten "Kom Såmann", med 14 nyskrevne låter til dikt av lokaldikteren Torstein Børte, og et "visecruise" på M/S Skarsfoss fra Skien til Skotfoss om kvelden lørdag 18. juni. Førstnevnte konsert ble en solfylt høytidsstund med 120 tilhørere i strålende sol, og med en helsides topp-anmeldelse i TA (Telemarksavisa) dagen etter. Avisa "Kanalen" skriver på forsiden av nettutgaven: "Foruten Lisa Ekdahls konsert var utvilsomt bestillingsverket ”Kom Såmann” et høydepunkt." Her er sida med øvings- og konsertopptak.

Visecruiset ble også en suksess med ca femti deltakere og utekonsert på soldekket med Einar Jerpseth, Bjørn-Peder Johansen og Hege Bålsrød (fra På Balkongen) - som steppet inn istedenfor Roar og Geko som hadde meldt forfall. Hege gjorde tre nydelige akustiske versjoner av På Balkongen-låter sammen med to fra gruppa. Kom Såmann-gjengen deltok bl.a. med utdrag fra formiddagens konsert. I tillegg til et overbevisende show, gjorde Bjørn-Peder også en kjempejobb med å stille lyden!

På Balkongen hadde i tillegg to flotte opptredener under festivalen, først sammen med Queen Bees på lørdag og deretter som oppvarming for et Piaf-show på søndag, begge deler godt besøkt.

Tilbake til Nye Skalder