Høsten 05: Vi flyttet til Parkteatret!

Vi måtte ut på lokale-jakt da vi fikk vite at Bardus ville bli nedlagt, og etter en sommer med snusing på mange steder, endte vi på Parkteatret Bar høsten 2005.

Christian, Amund og Øyvind fikk jobben med å se etter alternativer, og i løpet av juli var vi innom en rekke steder: Tanta til Beate, MIR (Lufthavna), Munken, Phoenix, Bør & Børsen (kjelleren), SpaziBar (tidl. Ska/Nordraak), Parkteatret Bar, Mogador, Skuret Kulturpub. Av disse har vi snakket med ledelsen på seks steder - men Parkteatret Bar kom med det beste tilbudet.

Parkteatret Bar (foajeen på den gamle kinoen) er sentralt på Grünerløkka og rett ved trikken. Lokalene er små med liten scene, men passer godt for ca 20-50 besøkende, som er det vi vanligvis har. De har nå tilbudt oss en foreløpig deal som gjør at vi kan betale artistene en fast sum - dvs. 500 til hver artist ved halvtimeskonserter el. det dobbelte til band som har timeskonsert - hvilket er litt mer enn det artistene vanligvis fikk fra døra, pluss noe til klubben for PR og arrangement (lydmann, konferansier etc). Vilkåret er at vi ikke tar inngangspenger for konsertene (det er også vanskelig å gjøre pga designen på lokalet) - men så slipper vi også jobben med døra/kassa. De skal kjøpe ny mikser, og har fått stor uteserveringsplass foran inngangen. Dermed kan vi også bruke trappa som "utescene" om vi får lyst.

Parkteatret ville helst ha oss på søndager, og det var jo også fast konsertdag før vi begynte med torsdager i 2002.

Det var en stor jobb å tråle gjennom byen for å finne et godt lokale, men vi måtte bare få avklart det så tidlig som mulig pga booking av høstens artister. Vi håper og tror at medlemmene vil like seg på det nye stedet. Vi er enige om å kjøre en prøveordning noen uker og se hvordan det går med besøket, og om vi synes det fungerer. Så bruk sjansen og besøk Nye Skalder på Parkteatret. Hver søndag i september og oktober! Forhåpentlig blir det bra nok oppmøte til at vi kan fortsette ut året og kanskje lenger... OBS: Fra høsten 2006 flyttet vi til Mogador Cafe, ett kvartal lenger øst.

Her ser du hvor vi har losjert på Oslos østkant de siste fire årene (klikk for større kart):

 

 

Tilbake til Nye Skalders forside