Skalder med nye CD'er:

Skaldene sitter ikke bare og jammer og drikker vin. Mange er ganske produktive - og noen gir ut plater:

Martin Aakervik CD

Martin Aakervik: Gnistene fyker

Gnistene fyker synger Martin sine enkle tekster med en slik overbevisning at du blir revet med ... Og legg merke til hvordan han bruker stemmen som et instrument, med svært bevisst forhold til hvor han setter inn vibrato og hvor han lar være. Utrolig bra.
Norvald Næss i viser.no

Amund Bjønness Ansikter

Amund Bjønness: Ansikter

"I det lett gjenkjennelige tekstuniverset kommer det plutselig noen metaforer som gjør at man merker seg dem, og de vokser som nevnt for hver lytting. Som i det sterke tittelsporet Ansikter: "Stien blir til en vei. Likevel hender det gang på gang at sporet blir borte for meg". "
Karianne Arntzen i viser.no.

CD-ti-line-viser

Klaus Günter Escher: ti lune viser

Klaus Günters CD med varme viser fra nærmiljøet kan skaffes fra Harmonix Forlag v/ Klaus G. Escher, Bærøeveien 261, 1827 Hobøl. – Tlf. 9241 9459.

Oslo Radio-Orkester CD

Oslo Radio-Orkester: Bortimot levende musikk

Musikk fra 1920- til 50-tallet, med et par unntak og én nyskrevet låt. Spilt inn live med publikum i Øystein Vesaas' studio Lydkjøkkenet. Publikum nærmest sto oppå hverandre på platas sleppfest på musikkpuben Queens, der de første 100 eksemplarene ble utsolgt på 3 timer. Hjemmeside.

Liv Kreken CD - Søt & snill

Liv Kreken: søt & snill

CD'n er spilt inn i Stockholm med Lisa Ekdahls produsent og svenske studiomusikere. En av låtene på plata, "Snøenglar", er allerede en hit i Sverige innspilt av Anna Döbling. Mer om Livs nye CD på ingensjiraffer.no og plateselskapet Normann Records.

Karl Heldal CD2

Karl Heldal: Naken med klærne på

CD'n er hans andre og har tittelen Naken med klærne på. Legg merke til at det ikke er lenge siden hans forrige CD - likevel er dette ingen "CD nr 2" men et nytt innblikk i Karls unike låtregister.

Karl Heldal: Hvis en drøm kan kjæles med

Tidligere NyS-leder Karl lanserte sitt nye, melodiøse album på en stappfull releasekonsert på Cafè Frølich 27. april. En delikat CD som bringer visa fram på hedersplassen igjen! Mer om den her, eller hør kutt på MusicOnline. Anmeldt i Norsk på Norsk på NRK P1.

Tonje Unstad

Tonje Unstad: Æ ror aleina

Tonje Unstad var aktiv i Nye Skalder mens hun bodde i Oslo, med både konserter og opptredener på Åpen scene. Hun har de siste tre år blitt en kjent og kjær låtskriver og viseartist, og hennes CD fra 2009: "Æ ror aleina" fikk Spellemannsprisen. Hennes første CD "Sett" kom i 2006. Hør musikken på Myspace-sida.

Haddys 3. CD

Haddy Jatou N'Jie: World Of The Free

Haddy N'Jie var innom Nye Skalder i 2003/04. Hun deltok på Åpen scene, var med på Nye Skalders WUHA-konsert på Ska og hadde solokonsert på Nye Skalder i mai 2004. Året etter ga hun ut sin første CD "White Lies", så kom "Welcome Home" i 2009 og "World Of The Free" i 2010. Hun var programleder i tv-aksjonen 2009 og Eurovision Song Contest i 2010. Mer på hennes hjemmeside.

Einar Jerpseth

Einar Jerpseth: Nesten stor ...og litt konge

Her er plata du har hørt låter fra på åpen scene i flere år - men nå i mye bedre versjoner! Einar har brukt lang tid i studio, hvor han har produsert albumet sammen med Pål Lereim fra Studsound. Han har hatt med seg 9 andre skalder og venner for å lage denne plata som både låter bra og live!

Arnt M. Brynildsen

Arnt Martin Brynildsen: Sanger om havet, livet og døden

Arnt Martin Brynildsen slapp ny CD i 2009: Sanger om havet, livet og døden. Brynildsen har tonesatt dikt og tekster av forfattere som Karin Bang, Aasmund Brynildsen, Hans Børli og den svenske lyrikeren Gabriel Jönsson. Pluss sangen Nocturne som Arnt Martin vant Nye Skalder Grand Prix med i 2006 (Foto: Øyvind Rauset).

Len Hansen

Len Hansen: Hi it's been a long time

Len Hansen, kanadisk folkrock-artist og låtskriver har hatt sitt kunstneriske virke i Norge i 37 år, og kom i 2010 med sin 8. CD-utgivelse, et album med 16 nye sanger. Len Hansen er en ”independent artist” og hans verk er kun tilgjengelig HER. Len har vært styremedlem i Nye Skalder.

Knut Ariel: Maskerade

Etter vel ett år med utprøving av nytt stoff sammen med ulike musikere og et spennende halvår i studio, kom Ariels andre CD "Maskerade" i 2007. Nye instrumenter: elgitar, munnspill, nøkkelharpe, og pumpeorgel. Mange av sangene er røffere i stilen, på mange av dem er det med tre syngedamer fra countrygruppa Lucky Lips. Mer på hjemmesida.

Rolf Aakervik: Bare for deg

En avslappet, laidback plate som Rolf Aakervik ga ut til sin 60-årsdag. Han har vært en aktiv låtskriver og vokalist i Sugarbeats, Rolfs Pris, Basar og Rolf Aakervik Band som har spilt på Nye Skalder. Han har med seg meget bra musikere. Les mer på hans hjemmeside.

Bjørn-Peder: Spesiell

Bjørn-Peder Johansens andre og meget velproduserte album "Spesiell" kan bestilles for 150+porto på mail! Mer på hjemmesida hans... + Terningkast 5 i Dagbladet! - Les også flott anmeldelse i VISEFORUM... Han kommer med ny CD våren 2010.

Annar By: Folk Gitar & Sang

Første artist på Nye Skalder i år var Annar By, og nå er plata her! Du kan også høre han i juli på Telemarksfestivalen i Bø, sammen med bl.a. Hedningarna. Les mer i Østlendingen...

Arne Kvalnes: Altfor Norge!

Tredje skald med ny CD i vår er Arne Kvalnes: Altfor Norge - en fullstendig gjennomgang og analyse av det norske samfunnet, presentert som tonesatt poesi...

(Et par av artistene over har ikke meldt seg inn klubben, men har spilt mye på Åpen Scene og hatt konserter på Nye Skalder)

Til forsida - Lydsida - Bilder - Programmer - Om oss