Visklubben Nye Skalder

Nyhetsarkiv 2004–2005

Årets plakater 2005

Vi får stadig spørsmål fra artister som har hatt konsert om vi fortsatt har plakatene. Kjekt å ha i utklippsboka. Nå kan du laste dem ned selv! (PDF-versjoner for utskrift kommer snart).

Jubileumskonsert nr 2 + juleavslutning

Nye Skalder feiret i 10 år i 2005, og det feiret vi på juleavslutninga 11. desember 05 med en stor konsert hvor folk som har vært aktive i Nye Skalder siste året deltok med to låter hver. Bl.a. Bjørn-Peder Johansen, Gunnar Kjellsby, Tempo-88, Core, Mads Oppegaard, Len Til, Laila Sognnæs Østhagen, Ola Nordskar, Christian Meyer, Karl Heldal, Øyvind Rauset, Amund Bjønness, Einar Jerpseth, Åsmund Sem Johansen og to fra Åkken Bom Band. Vi delte også ut Nye Skalders 10-års-pris til Ola Nordskar som har spilt her siden starten! Hør også Nye Skalders 10-årsvise (framført på jubileet).

Ellenora

Ellenora Sandve døde om kvelden 3. januar 06. Hun har vært som en mor for mange av blues/jass-artistene i Oslo, og en aktiv deltaker helt til det siste. Det er få av oss som ikke har spilt sammen med henne! Og de som har hørt henne tolke "God Bless the Child" og "Blue Moon" glemmer det aldri. I høst fikk hun kreft, og etter jul ble hun plutselig dårligere.
Vi kommer til å savne deg både som musiker og menneske, Ellenora.

Begravelsen var 12. januar kl 13.30 i Østre Krematorium, og det ble stor og verdig avskjedsjam på Fabrikken samme kveld.

Guro, Nina og Ellenora på Bardus (foto: Anka).

Nye Skalder får skryt i Sverige

I programmet "Mitt i Musiken" fredag 09. sept forteller Hanne Juel (leder for Viseskolen i Kungälv) om visemiljøene i Skandinavia. Hun bruker mye tid på en hyggelig omtale av Nye Skalder, som er med på å skaffe fram flere unge sangere og låtskrivere og dermed "forynge" visemiljøet i Norge. Som eksempel bruker hun et liveopptak med Maja & Martin Band fra Nye Skalder. Les mer...

Godt oppmøte i høst

2005: Bra oppmøte på Christian Meyers Orkester som gjorde en knallsterk konsert, og mange på Åpen scene! Les mer...
- 23. okt: Over 50 tilstede på Ola Nordskar og Monika Nordlis dobbeltkonsert. Olas avslutningslåt er nå på lydsida! - 30. okt: Ca 60 hørte Synnøve med trio!

Pangstart på Park!

Søndag 11. sept.: Øyvind Svendsen og hans dyktige band sørget for en pangstart på høstsesongen! Over 40 i salen og mange på Åpen scene etterpå. Se bildene her.


"Det var en givende opplevelse å besøke viseklubben Nye Skalder og høre Annar By!!!"
Lillebjørn Nilsen, 15. feb. 2005

Kafe Bardus er nedlagt

Så er dørene stengt på Bardus, og en flott epoke er slutt i byens musikkscene-historie. Les mer...

Bjarne og Hege HeleneBilder fra 10-årsmønstringa

Takk til alle som kom på Nye Skalders 10-årskonsert 2. juni og laget den gode gamle klubbstemninga. Se bildene HER. Gratulerer til Gunnar Kjellsby, Åsmund Sem-Johansen og Liv Kreken, som fikk henholdsvis Åpen scene-prisen, Debutantprisen og Nye Skalders Ærespris.

To NyS-veteraner: Bjarne Træen og Hege Helene Bålsrød

Viser Ved Kanalen 2005: Strålende vær, flott stemning og gode kritikker

Nye Skalder hadde to egne konserter under Viser Ved Kanalen i Telemark 2005: Bestillingskonserten "Kom Såmann" med 14 nyskrevne låter til dikt av lokaldikteren Torstein Børte, og et "visecruise" på M/S Skarsfoss fra Skien til Skotfoss om kvelden lørdag 18. juni. Les mer om festivalen... * Se galleriet med bilder.

Fra Årsmøtet 2005:

På årsmøtet fredag 6. mai 05 ble det valgt nytt styre. Øyvind Rauset ble gjenvalgt som leder, og det kom til tre nye i styret, så nå er kjernen i klubben utvidet til 7, pluss en vara. Mer om det nye styret her.  Les også hva vi har gjort siste året: Årsberetning 2004. Fins også i utskriftsvennlig form (PDF).

19.5.: Årsmøte-referatet er nå lagt ut.

Lag en Nye Skalder-vise!

Enhver låtskriverklubb med respekt for seg selv bør ha en klubbsang, eller i det minste en drikkevise! Du utfordres herved til å lage en sang som kan framføres på 10-årskonserten til høsten. Betaling er det dårlig med, men evig berømmelse... Øyvind laget en liten "bellmansk" Epistel framført sammen med Amund på 10-årskonserten 2. juni, men husk: ALLE uttrykk er velkommen!

Trond Charles Hansen er død

Fredag 11. februar 05 kom meldingen om at Trond Charles, en av grunnleggerne av Nye Skalder, er død. Les Bjarne Træens minneord og hør hans bidrag til Nye Skalders CD Nr.1. Begravelsen var tirsdag 22. feb. kl 11.15 i Troens Kapell, Møllendal/Bergen.

Nye Skalder-bladfilla nr. 1

... og medlemsgiroen for 2005 ble sendt ut i slutten av januar. Fram til 10 februar gjalt det gamle medlemskortet, fra nå av må du ha fornyet for 2005...

Utskriftsvennlig versjon: Klikk på bladet, så får du en PDF-fil som kan leses og skrives ut med Adobe Acrobat (Greit også for de som ikke har fått det i posten).

Konsertinfo/avtale hentes her

Om du skal spille på Nye Skalder og du ikke har fått konsertinfo og avtale på mail, kan du laste den ned som Word-fil der du kan sette inn de opplysninger som gjelder, deretter sende det til oss på epost. Eller bruk PDF-fila som du kan skrive ut, fylle ut og sende tilbake til oss. Her er den i Word-format.

Talentkonkurranse for unge låtskrivere

Er du mellom 20 og 26 år? Da har du sjansen til å bli årets unge artist i Nye Skalder! Les mer...

Kulturrådet støttet Nye Skalder

Statlig støtte for første gang - vi har søkt konsertstøtte flere ganger, og for høsten 2004 fikk vi 10.000! Dvs 500 kr ekstra til alle som har hatt konsert i høst, fint for de som tjente lite i døra! Pengene kommer på nyåret. Artister som ikke har gjor det allerede: send kontonummer til kassereren!

Det lønner seg å være med i TONO

Mange av våre konsert- og Åpen Scene-artister har mottatt hyggelige utbetalingskort fra TONO i november. Dette gjelder spilling på Nye Skalder ifjor - vi sender rapporter både for konserter og Åpen scene, og hver egen-skrevet låt gir 160-300 kr (avhengig av lengde etc). Meld deg inn i TONO, så blir det cash - også for å spille på Åpen Scene!

Nye Skalder - nå også i Japan

Den japanske papirkunstneren Shibata liker vår musikk så godt at ba om å få promotere ni av våre artister under sin nye utstilling i byen Kumamoto. Han pleier å ha musikken vår på mens han jobber. Vi synes det er hyggelig, og han har sendt oss et bilde med utsnitt fra katalogen med link til MP3-sida, trykket på papir han har laget selv. Utstillingen åpnet 15. desember 04 og Shibata meldte om stor interesse for den norske musikken!

Et godt tegn på at sidene våre funker til internasjonal promotering - telleren viser forresten også at vi har hyppig besøk av NRK, avisene og en polsk lokalradio!