Artistenes egne lydsider

Hvordan få mer besøk på artistsida?

Det er nå mange medlemmer som har sine egne artistsider, og noen lurer sikkert på hvordan få fler sidevisninger. Det hjelper ikke å gå inn selv og klikke på sidene mange ganger (telleren regner det bare for ett treff likevel), men her er noen andre tips.

Vi ser av statistikken at de som får flest besøk på sine artistsider, er de som har mange venner og fans som klikker seg inn og lytter. MEN: Det er ikke nok med venner, de må også få vite om det!

1. Lenk opp fra sosiale nettverkssider som Facebook, Myspace, Start.no etc. - og legg ut melding om det. Det viser seg at slike lenker faktisk funker, selvsagt mest om man har mange kontakter. Facebook er veldig populært, og der får man også lett kontakt med gamle klassekamerater, medstudenter og andre nettverk. Til nå er ca 800.000 nordmenn med på Facebook, nesten like mange som hadde internett den gang vi begynte med nettsidene våre. Så her er det mange nye lyttere å hente! De er også i mange tilfelle vårt "kjernepublikum" siden de allerede kjenner en visesanger, og går ofte inn på andre sider når de først er her. Dermed kommer det hele klubben til gode.

Usikker på hvordan du lager en lenke? Gå inn på sida di med en nettleser. Klikk øverst på adresseruta (den som viser "http://nyeskalder.no/musikk/...html", marker hele linja, og kopier. Der har du adressen (merk: uten "www"). Den kan så limes inn på en nettside eller i en epost. Noen steder blir den automatisk "klikkbar".

2. Epost. Hva med å sende ut epost til venner og kjente om at du har nye låter liggende ute? Ikke sikkert alle gidder å klikke på lenken, men om halvparten gjør det, har du allerede flere lyttere.

3. Diskusjonsgrupper. Noen av oss deltar i mer eller mindre faglige diskusjonsgrupper på nettet. Sånne lenker blir ikke liggende framme så lenge (dvs. de havner lenger ned på sida etter som det kommer nye innlegg), men det hjelper på besøket ei stund. Det fins et uttall diskusjonsgrupper om alt mulig fra kvinnesak til foto og landbruk. Mange aviser har også ruter for leser-repons på artikler.

4. Egne hjemmesider. Har du dette allerede, kan du lage en lenke til artistida di. Gjerne også en til oss - http://nyeskalder.no/ (ikke med www foran). Si fra til oss om du har en hjemmeside, så lager vi en lenke tilbake dit og du får mer besøk også!

5. Vær obs på hvordan låtene starter. 80 prosent av de som besøker artistsidene, er bare inne på dem ca 10-20 sekunder. Hvordan første låta starter, kan være avgjørende for om de blir værende og hører videre. Mange låter gir ikke mer lytting - det som gjelder, er at første låt er bra. (På den annen side: Du trenger ikke tenke "pop" - mange synes det er bedre med 20 engasjerte lyttere enn 2000 som bare lytter med et kvart øre)...

6. Laste opp din egen side mange ganger? - Nei!!  Telleren er "smart", så sidevisninger fra samme PC/nettverk innen en time regnes bare som ett besøk. Det gjør vi for at listene skal gi et bilde av virkelig popularitet, ikke av hvilke artister (eller fans) som er flinkest med data. Så dropp "triksing". Men flere venner og andre på besøk gir høyere tall, så følg de fem øverste punktene!
Om vi ser på besøksloggen at en artist får unormalt mange besøk fra én og samme IP-adresse på kort tid, fjerner vi artisten fra hitlista. Det hjelper ikke om det er venner, fans eller du sjøl som gjør det, ut går du...

P.S.: Husk at våre "Topp-lister" ikke må tas for høytidelig. Vi har lite besøk i forhold til de store på nettet som Myspace, Urørt etc. Men de som kommer hit, er i det minste et målrettet publikum med interesse for viser. Så det er ikke dumt å ha låtene sine her.

Til forsida - Lydsida - Bilder - Programmer - Om oss - Oppslag