Program i PDF-format

Konsertsted: Bardus,
Fredensborgvn 24

Se KART her!

Nye SkalderTrubadurenes Torsdager HØSTEN 2004

Konsertene er på Bardus, Fredensborgvn. 24, hver torsdag fra kl 19.30.
Etter hver konsert: Åpen scene!
Konsertserien høsten 2004 ble støttet med 10.000 kr fra Norsk Kulturråd.

Dag: Artist: Kommentar, evt. hjemmeside:

9. sept

Sesongstart: Midgets

Husk nytt spillested: Bardus!

16. sept

Veslemøy Solberg/Sven Ohrvik

Kjent fra NRK1 - har spilt med bl.a. Ole Paus og Jonas Fjeld.

23. sept

Hege Helene Bålsrød

Vokalist i "På Balkongen" (ny CD våren 2004) - ikveld alene!
24.-26.09 Nordisk Skaldetreff Furukollen Feriehjem, Nesodden

30. sept

Geko Fattal/Ola Moen

"Time out - øst møter vest"! Arabisk lutt og norsk fiolin

7. okt

Rolf Aakervik Band

Viser, rock og blues med norske tekster

14. okt

Christian Meyer og Herman Finberg

En kveld, to konserter! Med banjo, gitar, fløyte, kontrabass...

21. okt

Beckstrøm

Fra De Lillos - til nå gitt ut tre soloalbum.

28. okt

Chriss Voll

Lavmælte og ironiske sanger med gitar og en flaske vin

4. nov

Liv Kreken

Urfremføringer, andre skalders låter og et par gamle slagere

11. nov

LÅTSKRIVER-KVELD

Åpen scene hele kvelden

18. nov

Mirele

Jødisk/arabisk folk. Hjemmeside.

25. nov

Åkken Bom Band

Formerly known as Håkans

2. des

Amund Bjønness og Roar Lågbu

En kveld, to konserter!

9. des

Baunen

Lena, Fredrikstad, Røros... Hjemmeside

16. des

Åpen Julescene

Åpen Scene hele kvelden!


Mer om konsertene:

Tors 9. sept

Sesongstart: Midgets

Vakre melodier, god nyskrevet poprock av Claes, Guro og Hasse - her i "unplugged"-versjon uten trommer.

"Av og til hører du en melodi, og tenker: dette MÅ bli en klassiker. Med Midgets får du den følelsen mange ganger i løpet av kvelden..."

Foto: Øyvind R

Tors 16. sept

Veslemøy Solberg/Sven Ohrvik

I 2004 er det ti år siden Veslemøy CD-debuterte til flotte kritikker. Siden har hun gitt ut ytterligere seks plater i samarbeid med pianisten, arrangøren, produsenten og komponisten Sven Orhvik – Ole Paus' faste støttespiller gjennom mange år.

Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik er godt kjent fra NRK1 - i programmet Antikviteter & Snurrepiperier nådde de ut til rundt 800.000 mennesker annenhver tirsdag fra 1997 til 2003. Det ble også tid til forestillinger med Ole Paus og Jonas Fjeld, samt til utallige TV-, revy- og konsertopptredener i Norge og Norden.

Solberg/Ohrviks siste CD, "Løvehjerte", med tekster av Veslemøy Solberg og musikk av Sven Ohrvik, har fått strålende kritikker.

I jubileumsåret har Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik satt sammen en musikalsk kabaret med viser og anekdoter fra sin tiårige karriere, og lover publikum en forestilling med mye humor, litt alvor og ikke minst: vakker musikk.

Tors 23. sept

Hege Helene Bålsrød

Etter mange år som kun vokalist, er hun ikveld "bare Hege visesanger". Dette blir en kveld med Hege, gitar, munnspill, egne viser og tolkninger. Der vil bli en rekke urfremføringer.

Les mer om Hege Helene Bålsrød på hjemmesida til På Balkongen.

Tors 30. sept

Geko Fattal/Ola Eseth Moen

"Time out - øst møter vest". To gamle instrumenter fra hver sin musikalske tradisjon føres sammen til et nytt uttrykk med en frisk blanding av jazz, etnisk og klassisk musikk. Geko Fattal (arabisk lutt) og Ola Eseth Moen (fiolin) spiller egne komposisjoner sammen med musikk av blant annet jazzpianisten Keith Jarrett og flamenco-gitaristen Paco de Lucia. Klang, rytme og improvisasjon står sentralt..

Tors 7. okt

Rolf Aakervik Band

Rolf Aakervik Band består av erfarne musikere som i over 20 år har spilt egenprodusert blues, viser, soul og rock med norske tekster. Rolf Aakervik, sang og gitar (kjent fra bl.a plateinnspillinger med bl.a. Sugarbeats, Rolfs Pris og Bazar). Ola Haugbo, bass (spilt i flere band bl.a. tidlig Ruphus). Truls Arnesen, gitar (ex Ruphus). Erik Hagen, trommer. De har siden begynnelsen av 80-tallet dukket opp på solidaritetsarrangementer, puber, viseklubber. De seneste årene bl.a. på på Svalbard, Josefine Viseklubb, teaterbåten Innvik, bluespuben Muddy Waters. Se også bandets pressemelding.

Tors 14. okt

Christian Meyer m.fl. + Herman Finberg

En kveld - to konserter!

Christian Meyer: Egne sanger med egne tekster på norsk, pluss noen sprelske instrumentaler der strenger og fingre blir satt på en hard prøve. Alt sammen i et sammensurium av noe som minner om nordisk folkemusikk, country, blues og rock. Sammen med Jo Erik Gjems på kontrabass, Richard Gjems på munnspill og Javier Jimenez på fløyte og banjo ligger det an til en forrykende og fortryllende konsert. Hør lydklipp av Christian fra Skaldetreffet i september.

Herman Finberg fra Oslo er låtskriver og trubadur med mange års fartstid. Spiller egne tonsetninger med tekst av Jens Bjørneboe og Rudyard Kipling.  CC: 60,- (Nye Skalder: gratis)

Tors 21. okt

Beckstrøm

I den norske musikkfloraen er Beckstrøm (fullt navn: Lars Fredrik) kanskje best kjent som en av de tre Lars’ene i de Lillos – låtskriver og bassist. Titler som Den feite mannen, Balladen om Kåre og Nelly, Søster, Uten deg og Nittenåttifire er blant live-favorittene på de Lillos' konserter, og alle har det til felles at de er Beckstrøm-produkter.

Ved siden av sitt virke i de Lillos har Beckstrøm en solokarriére – han debuterte som soloartist i 1992 med ”Tett i tett” (Sonet), en plate som for lengst har oppnådd kultstatus i vide kretser og er et ettertraktet samle-objekt. I 1997 ga han ut sin andre soloplate, ”Lykkens kalosjer” (Mega), som ble gjenstand for megen oppmerksomhet og strålende anmeldelser. Beckstrøm opplevde til og med (til sin store forundring) at han hadde fått en radio-hit med låten ”Svigermor” hentet herfra.

Tylden & Co. presenterte i 2003 Beckstrøm’s tredje CD, ”Helium”. Les mer...

Entre denne kvelden: 100,- (Nye Skalder-medl.: gratis).

Tors 28. okt

Chriss Voll

har fortid som omvandrende trubadur. Han har spilt sine lavmælte og ironiske sanger på de mest obskure etablissementer, og lover å underholde med noen viser han nylig fisket opp av flosshatten. Med seg har han sin trofaste gitar, en flaske vin og Øyvind Svendsen på trompet.

Hør to lydkutt på MP3-sida...

Tors 4. nov

Liv Kreken

Liv Kreken Kvalnes besøker atter en gang Nye Skalder med sine fremragende viser.
I tillegg til viser du har hørt tidligere kommer Liv med flere urfremføringer, sammen med et knippe av andre skalders viser, tolket på sin egen måte. Du får også høre et par slagere udødeliggjort av blant andre Vera Lynn.

Hun har med seg Arvid Elvekrok på gitar og Nye Skalders husfiolinist Øyvind Rauset.

Tors 11. nov

LÅTSKRIVERKVELD

Vi begynner å nærme oss 10-årsjubileet, og lader opp med en egen kveld med Åpen scene for våre medlemmer. Fri entre hele kvelden!

(Tegning: Anne Jacobsen)

Tors 18. nov

Mirele

Et musikalsk møte mellom det jødiske og det arabiske. Tradisjonell og folkemusikk fra begge sfærene blir vevet sammen til et eksotisk og variert lydbilde. Gjennom musikken kommuniseres alt fra livets humor til dets tragedier med en varme og en glede som er smittsom og engasjerende.

Miriam Segal: vokal, Georg Michael Reiss: klarinett, Solfrid Molland: piano, trekkspill og Helge Ellingsen: kontrabass.

Mer om bandet på www.mirele.no

Tors 25. nov

Åkken Bom Band (Håkans)

De synger om onde barteautomater.
De kveder om skinkesmeking i ulendt terreng.
Endelig har vi et band som tar hverdags-problematikken på alvor. For når har du ikke ofret alt for en episode av Lassie? Når har du ikke drømt om smuler i trusen? Og ikke minst - når har du ikke kjøpt pornoblad i blazer?

Mine damer og herrer, dette er Åkken Bom Band.

Tors 2. des

Roar Lågbu og Amund Bjønness

En kveld - to konserter!

Roar Lågbus sanger spenner fra humoristiske fortellende viser til sanger som går under begrepet tonsatt poesi. Som en rød tråd i tekstene hans ligger optimismen og troen på menneskets mulighet til vekst og fornyelse. I sin første konsert på viseklubben Nye Skalder har han med seg Siggurd Gjerde på kontrabass. Dette liveopptaket av Hoppe etter Wirkola var mest spilte MP3-låt på våre sider i sommer!

Nettstedet Betweenlines.net sier om Amund Bjønness: Lydlig enhet kommer foran språklig budskap i Amunds viser. Imidlertid innrømmer han gjerne at det ligger en kritikk i uttrykket - "Jeg forsøker å ta et oppgjør med det ekstreme kravet til effektivitet og produktivitet i samfunnet. Musikken skal by på noe annet, en varme." Med seg på bass har han Roy Reiersen. Hør en av Amunds låter her: Close your eyes

 Roar Lågbu (t.v.) og Amund Bjønness

Tors 9. des

Baunen

Baunen er en ydmyk gitarist/sanger/låtskriver fra Lena, en kreativ bassist fra Fredrikstad og en trommevirtuos fra Røros. Sjekk trioens hjemmeside og hør tre av låtene deres på NRK-Urørt.

Tors 16. des

JuleScene - Åpen scene hele kvelden


OBS: Vi ber alle artister om å promotere sin egen konsert og få venner og kjente til å komme.
Send også bilde og noen ord vi kan ha i programmet! På den måten får du vist hva du gjør, og flere kommer og hører på deg!