Vårprogrammet 05


Konsertsted
våren 2005:
Kafe Bardus,
Fredensborgvn 24

Fra Høsten 2005:
Parkteatret Bar

Vi starter kl 19.30.
Etter konsertene:
ÅPEN SCENE!


Trubadurenes Torsdager VÅREN 2005

Endringer vil forekomme, så følg med her! Cc: 50 kr. Etter alle konserter (fra ca. kl 22): Åpen Scene, fri entre.

Dag: Artist: Kommentar, evt. hjemmeside:

27. januar

Sesongstart: Oslo Radio-Orkester

Pop/jazz fra rør-radioens barndom. Hjemmeside

3. februar

Len Til/ Øystein Wingaard Wolf

Jammeverten og kultforfatteren i vårens første dobbeltkveld.

10. februar

Annar By

Selvskrevet folkemusikk og pop fra Elverum

17. februar

Idiotteatern

Svensk utblåsning m bl.a. Gunnar Källström og Dan Viktor

24. februar

Belinda Ho Band

Mye oppmerksomhet om Belinda i det siste... --> Aftenposten

3. mars

Maria Cerrato

Vi har hørt henne synge på Åpen scene. Uforglemmelig.

10. mars

Visrus

Norsk/svensk union fra Göteborg: Maja & Martin + Per Sandberg

17. mars

Roy Lønhøiden

Norsk country på sitt beste. Les mer... / Hjemmeside

(24. mars)

Stengt - Påskeferie

31. mars

Einar Jerpseth

Hysterisk morsomme tekster - og ikveld med band! Hjemmeside

7. april

Andreas Pedersen + Erlend ...

Dobbeltkveld

14. april

Karl Heldal

Vår tidligere formann, og en stor melodiskaper

21. april

Dan Fägerquist

Visotskij på svensk - så det høres ut som skrevet idag.

28. april

Oslo Mandolinorkester + Geir Stenersen

Dobbeltkveld: Mandolinfolket + en frisk trubadur fra Tromsø

5. mai

(L. Jansen avlyst)

Fre 6. mai ÅRSMØTE 2005 (se forsida)

12. mai

Jan Karlsen + Gunnar Kjellsby

Dobbeltkveld: Ex-pønkeren Jan og polka-punkeren Gunnar

19. mai

Nina Sørensen

Bardus' Lady of the blues.
21.-22. mai (LÅTSKRIVERKURS) Avlyst!

26. mai

Knut Anders Sørum

Norges deltaker i Melodi Grand Prix, Istanbul 2004

2. juni

Nye Skalder 10 år!

Jubileumskonsert + Åpen scene

 

Mer om konsertene:

Tors 27. jan

Sesongstart: Oslo Radio-Orkester

Pop fra rør-radioens dager

De seks erfarne musikerne har røtter i 60/70-talls rock, men også i barokk og folkemusikk, og har tidligere spilt i band som Folque, YM-stammen, January, Electrobugs og Kunta Kinte Band. I ORO har de imidlertid samlet seg om en sjelden akustisk plattform med ingredienser fra string swing, ragtime, creole blues og Mills Brothers.

Med Tommy Stensrud, Øyvind Rauset, Otto Bratberg, Jan Ellefsen, Torbjørn Holte og Lars Birkelund.

Foto: Øyvind R.

Tors 3. feb

Len Til + Øystein Wingaard Wolf

<-- Len Til: Kanadisk sanger, låtskriver og billedkunstner. Dro igang den populære onsdagsjammen på Pujab Tandoori i Grønlandsleiret.

Øystein Wingaard Wolf: En institusjon i Oslos kulturverden. Han lever og skriver på byens barer og kafeer der han møter folk og fe. Ny plate i 2004: «Rop ikke på katten». -->

Tors 10. feb

Annar By

Dyktig sanger fra Elverum med nyskrevet folkemusikk og Østerdalspop. Hør ham i Folkemusikktimen P2, mandag 7.2 kl 21.30 eller HER på NRK Urørt!

Tors 17. feb

Idiotteatern

Fri utblåsning fra Göteborg! Idiotteatern består av bl.a. Dan Viktor og Gunnar Källström. De ga ut CD'n "Slarvigt men mänskligt" i 2003. Både Dan Viktor og Gunnar Källström har dessuten gitt ut egne CDer i 2003-04 med flotte kritikker. Denne konserten må du ikke gå glipp av!

"I en äkta Idiots natur ligger främst detta att vara en solitär i tanke, handling och ofta också ensam i rent fysisk bemärkelse. Att några sådana personer skulle starta en orkester, eller en teatergrupp, är därför praktiskt taget omöjligt. Idiotteatern är dock ett försök till detta omöjliga; ett gäng Idioter som hyllar tidigare välkända Idioter med sång, musik och i viss mån teater." - Entre denne gang: 70 kr.

Dan Viktor (t.v.) og Gunnar Källström (over)

Tors 24. feb

Belinda Ho med band

Belinda Ho er både en dyktig gitarist og vokalist. Med sin vakre og skjøre stemme, sine bittersøte tekster og akustiske gitar, er hun godt plantet i den musikalske singer-songwriter tradisjonen. Hun blir ofte sammenlignet med Joni Mitchell og Joan Armatrading.

Belinda har komponert musikk siden hun var 13 år, da hun begynte å spille gitar. Siden da har hun gått på musikklinje med gitar som hovedinstrument, og studerer i dag musikkvitenskap på Universitetet. Som artist startet Belinda som soloartist og akkompagnerte seg selv på gitar, men har nå med seg en bandbesetning på piano, cello, gitar og kontrabass.
- Entre denne gang: 60 kr.

Tors 3. mars

Cerrato

Cerrato er melodiøs melankoli av det personlige og varme slaget. Få kvinnelige vokalister har en så særegen sakral og stemningsfull stemme som Maria Cerrato. Få klarer å tilføre henne en så utsøkt musikalsk harmoni som broder Luis Cerrato. Sammen har de bestemt seg for å opptre som duo fremover, da dette har vist seg å fungere svært tilfredstillende.

Cerrato ga ut deres første hele plate  "Me and You" i 2003. De vies økt interesse i utlandet og er nylig blitt spilt på store/nasjonale radiokanaler i England, Spania & Østerrike. Fra før av har platen høstet mange fine anmeldelser her hjemme bl.a. i Dagbladet, Panorama, Rockeweb og Puls. Det anerkjente plateselskapet Astro Discos har besluttet å lansere henne i Spania.

Tors 10. mars

Visrus - norsk/svensk union

En blanding av sanger og humor. Fra låtene du har hørt til nye ukjente pæler. Trioen er som en liten union mellom Norge og Sverige uten redsel for å nevne forskjellene.

Denne gjenngen er mindre enn et orkester og større en en trubadur. Her kan det låte enstemt, tostemt og ustemt. Tilstedeværelsen er et faktum og gleden den er stor. Maja Sandberg (24), Martin Aakervik (28) og Per Sandberg (51), sang, gitar, trekspill og piano.

En smugtitt i skattkammeret kan røpe viser fra; Alf Prøysen, Ulf Peder Olrog, Evert Taube, Stefan Sundstr?m, Rikard Wolf, Lillebjørn Nilsen, Bjørn Eidsvåg, Hugo Hamilton og Irene Karlbom. Til og med et knippe urørte mesterverk kan høres, kjennes og deles denne kvelden.

Tors 17. mars

Roy Lønhøiden

Roy Lønhøiden debuterte med eget CD album "Det ensomme landet" i fjor. Det ble raskt plukket opp som månedens album i Cowboy og indianer (NRK) og et samlet anmelderkorps delte ut femmere på terningen. Albumet er blant annet er innspilt "on location" på Finnskogen. Her blandes amerikansk country, bluegrass og texmex-musikk med norsk skillingsvise- og bedehus- og trubadursang på en modig måte, med hardingfele og torader like naturlig som steelgitar. Lønhøiden har med seg Christian Meyer på mando, gitar og koring.

"En av de varmeste, flotteste og blåeste countryutgivelsene jeg kan huske å ha hørt på mange år" VG, Stein Østbø. "Dette er ekte vare" Dagbladet, Fredrik Wandrup.

Tors 31. mars

Einar Jerpseth

Einar hadde konsert på Renseriet ifjor sommer - en selv-arrangert konsert for hans mange venner og fans. Nå får vi sjansen til å høre ham på Nye Skalder igjen, og han planlegger et frekt program uten sikkerhetsbelter. Hør f.eks en av låtene hans: Bryggepils...

Med seg på scenen har han:
Notto Thelle (gitar), Lars Birkelund (perkusjon), Torbjørn Holte (bass) og Øyvind Rauset (fele).

Entre denne kvelden: 80,-

Tors 7. april

Andreas Pedersen + Erlend Wagle

En kveld - to konserter!

Andreas Pedersen (29) er vokalist i gruppa Johnny Poe. han er født i Paris og vokste opp i diplomatmiljøet i Paris og washington, kom tilbake til Norge i 1994. Startet gruppa Johnny Poe 1999.
Om bandet: Johnny Poe - et schizofrent ballrom orkester. De spiller kompromissløs rock som flørter med teatralske- og cabaretaktige elementer, i stilarter som er blitt referert til som bl.a. pompøs kabaret musikal eller sirkus prog.

Erlend Wagle er aktiv i visemiljøet i Tønsberg. Han spiller Neil Young, Cornelis Vresvijk og andre coverlåter.

Tors 14. april

Karl Heldal

En visesanger med et personlig og spennende repertoar. Vi får høre et knippe av hans melodiøse og særegne låter – noen velkjente – noen nye.

Karl skriver sine tekster på norsk, men denne kvelden vil han også overraske med noen engelske – og et par urfremførelser. Det blir en stemningsfull konsertopplevelse som du ikke bør gå glipp av. Han har med seg dyktige musikere for å fremheve de enkelte sangenes særpreg: Åsmund Reistad på kontrabass (kjent fra bl.a. Chateau Spelemannslag, Gaupås-Reistad Duo, Birgitte Damberg Trio), Irene Tillung på trekkspill (Folkevisegruppa Tindra), og Emilie Heldal Lidsheim på fiolin (Barratt Dues Talentskole).

Opptak fra Karls forrige konsert på Nye Skalder høsten 2003 finner du på vår lydside.

Entre denne kvelden: 70,-

Tors 21. april

Dan Fägerquist

I samband med lanseringen av den nye CD'n "Live på Mosebacke", drar Dan Fägerquist på turné i Skandinavia med sine personlige tolkninger av Vysotskijs sanger. Han har med seg Johanna Dahl på cello.

Vladimir Vysotskij (1938-1980): Skuespiller, dikter og visesanger som skrev mer enn 600 låter. Hans tekster ble ikke tillatt av myndighetene i syttitallets Sovjetunionen, men ble likevel spredt på privatinspilte, piratkopierte kassettbånd og ble "det lille menneskets stemme".

"Fägerquist sjunger som om hans liv hängde på varje stavelse. Rysare!"  Piteå Tidning (S) - "En helt utrolig CD"  VN (DK) - "Vladimir Vysotskij har aldrig tolkats bättre på svenska"  Fönstret (S).

Tors 28. april

Oslo Mandolinorkester + Geir Stenersen

En kveld - to konserter.
Oslo Mandolinorkester har eksistert i 50 år.
Ifjor var de innom Nye Skalder på Åpen Scene. Nå får du høre litt mer, bl.a. med en ny låt av Christian Meyer.

Geir Stenersen er en av Nord-Norges fineste trubadurer. Han har gitt ut CD'n "Herrelaus Hund" ("en særpreget samling høylydte bjeff, velmente glefs, kjærlige bitt og/eller såre klynk" ifølge ham selv) og spilte med stor suksess på Nye Skalder for et par år siden. Vi gleder oss til å høre ham igjen!

Tors 5. mai

Kristi Himmelfartsdag: Avlyst

Tors 12. mai

Jan Karlsen + Gunnar Kjellsby

Jan Karlsen: Musiker og låtskiver. Startet som vokalist i punkeband fra Røyken, senere bassist i the Downers (Oslo/Kristiansand), sanger og gitarist i gruppa Andersen (2 CD’er) og Jan Karlsen Trio (demo-CD i 2000). Har drevet eget lydstudio og arbeidet med undervisning i musikk og teater i ungdomsklubb og på folkehøgskole. Nettopp ferdig med ny demo-EP i 2005.

Gunnar Kjellsby: Herre med gitar og egne låter. Spiller til hverdags i popgruppa Tim og bøllejazzorkesteret Eisbein. 

Tors 19. mai

Nina Sørensen

Nina Sørensen er Cordian Scenes, Evergreens og Bardus' egen "Lady of the Blues" - ingen som har hørt henne synge, glemmer det. Hvorfor hun ennå ikke er landskjent, er et av Oslos undergrunns store mysterier... (Foto av Nina: Anka Nordenborg)

Lør 21. -
søn. 22. mai

Låtskriverkurs

med Jimmy Ginsby er dessverre AVLYST!

Tors 26. mai

Knut Anders Sørum

Norges deltaker i Melodi Grand Prix, Istanbul 2004 er en dyktig sanger og låtskriver fra Toten - her får du høre ham fra en annen side enn da du så ham på tv!

Tors 2. juni

Nye Skalder 10 år

Jubileumskonsert!


OBS: Vi ber alle artister om å promotere sin egen konsert og få venner og kjente til å komme.
Send også bilde og noen ord vi kan ha i programmet! På den måten får du vist hva du gjør, og flere kommer og hører på deg!
Send oss en mail, så er du i gang...