Nye Skalder

Våren 2007
Arrangementene starter kl 20.

  
 
Dag: Artist:
Tors 25. jan Visekafé/ Låtverksted Skaldehula
Tors 1. feb Konsert GATELANGS - Chriss Voll og Martin Aakervik Sesongåpning på Mogador Café
Tors 15. feb Visekafé/ Låtverksted Skaldehula
Tors 1. mars Konsert Arnt Martin Bryildsen og Kristoffer Emanuelsson Mogador Café
Tors 15. mars Visekafé/ Låtverksted Skaldehula
Tors 29. mars Konsert Deb Girnius (USA/Norge) Mogador Café
Tors 19. april Årsmøte kl 19 + Visekafé/ Låtverksted fra ca kl 21 (merk den ny datoen) Skaldehula
Tors 26. april Konsert Torgunn Flaten og Arne Kvalnes Mogador Café
Fre 4. mai Nytt: Visekafe + landsmøtefest for Norsk Viseforum Skaldehula
Tors 10. mai Vanlig Visekafé + bokbytte (ta med leste bøker og bytt) Skaldehula
Tors 24. mai Konsert Jon Eimre & Bra Folk (Stockholm) Mogador Café
Tors 7. juni Sommer-hule & visekafé Skaldehula
Adresser: Mogador Cafe: Toftes gt. 41 (ved Sofienbergparken, krysset med Helgesens gt.) Se kartet...
Skaldehula: Kjelleren i Smedgt. 32, inngang fra Sørligata ved krysset Enerhauggt. Se kartet...

Etter konsertene (fra ca. kl 22): Åpen Scene. (Endringer vil skje - følg med her etter som vi oppdaterer!)
Takk til alle artister som spiller på Nye Skalder for et lavt honorar. Ta vel imot dem!

 Mer om artistene:

Tors 01.02

GATELANGS - Chriss Voll og Martin Aakervik

Duoen Gatelangs spilte i pausen på Nye Skalders Låtskriver-Grand Prix. Det har gått noen år siden gutta spilte sammen, men Chris Voll og Martin Aakervik fant fort tonen igjen. De to ble kjent gjennom Nye Skalder og fikk spillejobber gjennom klubben i begynnelsen. Til og med Åge Aleksandersen tok dem i hånda og ba dem fortsette etter at "klubben" hadde varmet opp for han i Telemark.

Navnet passet fint fordi begge var single og bodde i sentrum av hovedstaden der de vandret mye fra pub til pub. Duoen var også tidvis et band som øvde i kirken. De mistet også en spillejobb etter at arrangøren fant teksten upassende: "Engler som røyker og drikker og driver hor..!"

Tors 15.02

Visekafe/låtverksted i Skaldehula

Tors 01.03

Arnt Martin Bryildsen, Kristoffer Emanuelsson

Årets Låtskriver-Grand Prix-vinner Arnt Martin Brynildsen får du nå høre en hel halvtime, og han har mer å by på enn Nocturne! Les mer om ham på hans Myspace-side...

Kristoffer Emanuelsson (26) er en "känslig kille" som har sunget hele livet i kor, band, musikaler, og framfor alt i visesjangeren. Har gått begge de to viseskolene i Sverie, først Nordiske Viseskolen i Kungälv 2001-2002, så Viseskolen i Västervik 2003-2004. Har blitt undervist av bl.a. Stefan Sundström, Sven-Bertil Taube, Marie Bergman, Jan Hammarlund, Hanne Juul, Finn Zetterholm og Christina Kjellsson. Han synger helst andres viser, framfor alt nålevende låtskrivere - men tar også med noen få egne låter på scenen og lover en helt svensk halvtime!

Tors 15.03

Visekafe/låtverksted i Skaldehula

Tors 29.03

Deb Girnius - Working Woman

Deb vokste opp i en liten prærieby i Kansas. Hun flyttet til Norge i januar 94. Allerede i tidlig 1995 ble hun med i viseklubben "Mjuk Mic" på Smuget i Oslo, som eksisterte før Josefine og Nye Skalder. Samtidig jobbet Girnius som vertinne på den tradisjonelle Mandagsklubben på Smuget, og etablerte seg raskt i Oslos musikkmiljø. Siden har blitt en av Norges mest etterspurte trubadurer og har deltatt i en rekke Skandinaviske plateproduksjoner. Deb har også turnert som vokalist, gitarist og fløytist med bl.a. Merit Hemmingson, Joey Tempest (ex-Europe) og som duo med Unni Wilhelmsen. Hun har deltatt i flere skandinaviske TV programmer (sist i "Beat for Beat" på NRK høsten 2003). Girnius er nettopp ferdig med sin debutplate med egne sanger, "Working Woman". Hennes musikk preges av ekte "midtvest"-driv, inspirert av populærmusikkens røtter, rock-n-roll, blues, funk, jazz, tilført en generøs dose av engelsk retro. Hør fire av de nye sangene her.  Det er fire år siden sist hun spilte på Nye Skalder, så bruk denne sjansen til å høre henne igjen!

"Deb spiller som en engel og en hunndjevel." - Unni Wilhelmsen til Aftenposten

Tors 19.04

Kl 19: Årsmøte i Nye Skalder. Fra ca kl 20: Visekafé. Sted: Skaldehula.

Tors 26.04

Torgunn Flaten + Arne Kvalnes

Torgunn har bakgrunn i kongelig norsk fargefjernsyn, med lyd og video som arbeidsfelt. Levende bilder, tegninger, animasjon, lyd og musikk hører alt sammen hjemme i Torgunns univers, der fløytetoner, tekster og harmonier til slutt bidrar til å skape et uttrykk som du kan se og høre på youtube eller torgunn.com. Torgunn har også samarbeidet med elektronika-duoen Lindstrøm og Prins Thomas, og har bidratt med siste spor og eneste vokallåt, RUN, på deres debut-CD fra 2005.

Sammen med Joar Kråkevik på el-gitar og div effekter får vi høre låter som trekker mot en troverdig blanding av sjangere i et tilgjengelig, men høyst personlig uttrykk.

Arne deubuterte ifjor med CD'n "Altfor Norge". Han er en erfaren skald, og har moret oss mang en gang på Åpen scene med sine vittige og underfundige samfunnskritikker.

Fre 04.05

Visekafé: Nye Skalder møter Norsk Viseforum

Norsk Viseforum har lagt landsmøtefesten til Skaldehula! Dermed får skaldene en unik sjanse til å bli kjent med og spille sammen med dyktige visefolk fra hele landet! Vi starter kl 20 som vanlig. Kart finner du her...

Tors 24.05

Jon Eimre & Bra Folk (Stockholm)

Hør dem på lydsidene!

jon eimre - sång, gitarr, melodika
tommy ferbe - banjo, sång
renzo spinetti - trombon, munnspel
love örsan - kontrabas, sång

Bandet har også klar en ny CD som kan fås kjøpt på konserten.
Se også bandets sider på Myspace.


Tilbake til Nye Skalders forside