Program høsten 2007

Annenhver torsdag på Mogador Café eller Skaldehula på Tøyen. Starttid kl 20.

På konsertene er Åpen Scene nå før hovedartisten - fra kl 20.15 til ca kl 21. Deretter hovedkonsert.

Torsdag 30. aug kl 20:
Lars Martin Myhre med Terje Johannesen

Sesongstart på Mogador Café med Lars Martin Myhre - dyktig låtskriver som ikke minst er kjent for sitt mangeårige samarbeid med Odd Børretzen. Lars Martin har nylig kommet med soloplata "Stengetid?" med tekster av Ingvar Hovland - hør klipp og se video på hans hjemmeside.

Myhre har selv produsert plata sammen med Terje Johannesen, og blant gjesteartistene finner vi Palle Mikkelborg, Annbjørg Lien, Helge Lien, Anita Skorgan og Lars Horntveth, i tillegg til hornorkester fra Frelsesarmeen. På Nye Skalder har han med seg sin produsent Terje Johannesen på gitar. CC kr 50 (medl.: 30). Obs: Åpen scene nå før konsertene - fra kl 20.15 til ca 21.

Tonje UnstadTorsdag 27. sept kl 20:
Tonje Unstad, med Jørn Øyen og Glen Philip Nilsen

Vår nye nordnorske visekomet Tonje Unstad stiller opp på Mogador 27. september. Hun spilte på Skalder for ett og et halvt år siden - i mellomtiden har hun gitt ut plate og vært på landsturne med Jan Eggum. Hun har også skrevet for og synger på den norske 3D-animasjonsfilmen "Elias og Kongeskipet". Med seg på konserten har hun Jørn Øyen på tangenter og Glenn Phillip Nilsen på bass. Vi fikk en smakebit på Lars Martin Myhre-konserten i august, og det var bare utrolig bra.

Entre: 60,- (medl.: 40,-). Les intervju med henne på viseforum.

Torsdag 25. okt kl 20: Arild Hammerø + Ola Nordskar

Arild Hammerø (25) bor i Oslo og spiller gitar, synger og blåser på munnspill. Har spilt i flere år sammen med Arild Hammerø Trio og jobber med plate nå. Han har tidligere spilt på Nye Skalders Åpen Scene med stor suksess.

Han er inspirert av bl.a. Bert Jansch, Davy Graham, Cornelis, Lillebjørn, Bob Dylan, Django Reinhardt... og mindre direkte kilder: Bach, Brahms. Hermann Hesse, G.I. Gurdjieff... Sjanger: vise/folk - han skriver selv 99 % av musikken han fremfører - slenger også på en del gitarinstrumentaler med røtter i folkemusikk og gammel bluespicking (Skip James, Big Bill Broonzy eyc.). Bruker en del forskjellige tuninger, og både fingrer, tommelplekter og flatplekter får kjenne på gitarstrengene (som ofte ryker pga. til tider hard spillestil - noe som kan ha litt å gjøre med tidvis stringswing-komping...) 

Ola Nordskar er Grünerløkkas egen trubadur, med vakre, intense sanger fra nærmiljøet. De brune puber og deres publikum får sine bilder malt i nye farger av denne visesangeren! Ola har gitt ut flere CD'er og holder nå på med en ny, "Gravøl" som ventes ferdig til våren.

CC 60,- (medl. 40,-).

Erlend SæverudTorsdag 8. nov kl 20: Showcase (Visekasse) - fra kl 20

Nye Skalder arrangerer vår første showcase i samarbeid med Emiks Studio og produsent Erlend Sæverud (som tidligere har jobbet med bl.a. Idol). Han har mye å gjøre, men har lovet å sette av 3 studiotimer til innspilling av 1 låt hver for opptil fire av klubbens medlemmer (12 timer sammenlagt). Våre artister kan melde seg på med to sanger hver, nesten som en Åpen scene bare at her er det påmelding først. Vi gjør opptak, og produsenten avgjør etterpå hvilke fire som får studiotid. Det høres kanskje litt skummelt ut for noen av oss, men dette er måten det ofte gjøres på i det store utland. Mange låtskriversteder, særlig i USA, er rent showcase-basert. Vi er derimot ikke så vant med å ha profesjonelle bransjefolk i salen...

Obs: Skaldehule-kvelden denne dagen blir dermed flyttet til uka etter!

Torsdag 15. nov: Leo Leonhardsen: "Viser så inn i Norden"
(en musikalsk reise gjennom nordisk visesang) - i Skaldehula fra kl 20

Torsdagen midt i november prøver vi et ny vri i Skaldehula: Vi har invitert den dyktige visetolkeren Leo Leonhardsen til å ha et "konsert-foredrag" med tittelen Viser så inn i Norden.

Leo Leonhardsen tar oss med på sin rundreise i det nordiske viserepertoaret. En personlig og subjektiv oppfattelse av likheter og ulikheter i nordisk visekunst. Gjennom 30 år har han plukket viser i de nordiske landene. Han har turnert i Finland, Sverige og Danmark og har mye å fortelle. Det sies at han har en tydelig og god formidlingsevne. Og det skader heller ikke at han kan spille på gitarene sine. Han ga ut CD'n "Til Ithaka" i 2005 (se omtale på viseforum.no).
Etterpå blir det som vanlig gitaren rundt bordet for alle.
Denne kvelden må vi ta en symbolsk entré på 40 kr for å dekke litt av utgiftene (resten sponses av klubben).

Torsdag 29. nov: Kim André Rysstad: Sleppkonsert for debut-CD'n
Knut Ariel: "Sanger om løgn og sannhet og noe til trøst"

Kim RysstadSætesdal-kvedaren Kim André Rysstad (26) har gjort rent bord på landskappleiker og folkemusikkstevner de siste par årene. Han kommer til oss rett etter en Kina-tur. Hør stemmen hans på hans Myspace-side, hvor folk som Lillebjørn og Whitney Houston har satt han opp som "top friends"! Konserten på Nye Skalder blir sleppkonsert for hans nye CD "Tak hardt uti hand".

Kim André er kvedar frå Rysstad i Setesdal og vaks opp med folkemusikk. Med læremeistarar som Kirsten Bråten Berg, Agnes Buen Garnås og Ånon Egeland har han fått eit solid grunnlag innanfor den vokale folkemusikktradisjonen både frå Agder og Telemark.
I kappleikssamanheng har Kim André gjort det sers godt. Setesdalskappleiken har han vunne fleire år på rad og etter å ha deltatt på Landskappleiken to gonger vart han A-klassing etter siger i B-klassen på Beitostølen sommaren 2006. Samarbeidet med gitaristen Trond Sporsheim Berg har har ført til konsertar på fleire av landets største folkemusikkfestivalar.

Knut ArielDet vart og semifinaleplass i Rikskonsertanes storsatsing INTRO-folk i 2007. Kim André Rysstad studerar no på tradisjonsstudiet ved Ole Bull-akademiet på Voss. Debutplata "Tak hardt uti hand" er ute i desse dagar! Repertoaret er viser, stev og ikkje minst middelalderballadar. Med seg på plata har han felespelaren Daniel Sandén-Warg og Trond Sporsheim Berg på gitar. Men på konserten kjem han aleine med stemmen sin og ei lyre.


Bergens-trubaduren Knut Ariel (t.h.) ga nylig ut CD'n "Maskerade". Han har satt tittelen "Sanger om løgn og sannhet og noe til trøst" på sitt program, som består både av viser fra CD'n og noen nye låter med tekst av Rolf Jacobsen. Han har med seg Aleksander Koefoed på elgitar og banjo. Les mer på hans hjemmesider. Og hør 4 spor fra de to siste CD'ene på hans artistside.
"Artistnavnet Knut Ariel henspeiler på vindånden i Shakespeares Stormen. For å leve opp til dette har jeg de siste årene satt meg fore å synge og gitarere om klimakrisen. Men jeg har jo også en fredeligere side, noe mine såkalte pilegrimssanger ønsker å uttrykke."

CC: kr 80,- (medl. 50,-)

Torsdag 06. des: JuleHule

Vi må ut av Skaldehula til nyttår, så vi bruker sjansen til å lage en midtvinter-visekveld denne dagen. Siste konsert før jul på Mogador har ikke Åpen Scene, men på Hula kan du ta med deg låtene og spille med gitaren rundt bordet som vanlig.

Torsdag 13. des: Unni Wilhelmsen

Unni WilhelmsenHun er blitt en av de store i Norge, og hadde tiårsjubileum som plateartist i 2006. Hva ikke alle vet, er at releasekonserten for debutalbumet var på Nye Skalder!

Unni Wilhelmsen har ’gått solo’ for lengst. Hun reiser rundt på oppdagelsesferd alene i Norge hele året med gitarene og de selvskrevne låtene og spiller for folk. Det ryktes at hun for tiden er observert med elektrisk gitar og forsterker, og at det lyder pianotoner fra kjøkkenet hennes om natten. Konsertpublikummet er de første som får høre nye låter. For å få til gode konsertopptak med tanke på livealbum, spiller hun helst på de trangeste små stedene hvor hun kan se ansiktene til alle som er der. Det er den næreste formen for akustiske konserter Unni prøver seg på. Hun har fått dilla på det. I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen. Hun greier nemlig ikke å la være å snakke med publikumet sitt. I sommer, høst og i vinter, vil Unni Wilhelmsen fortsette å reise rundt med musikken sin og prøve ut nye, småhemmelige ting på konsertsteder og festivaler (Foto: Pål Rødahl).  - Ikke Åpen scene denne kvelden.
CC: 200,- (medl. 100,-)

Les mer og hør musikk på hennes flotte hjemmeside!

Adresser til konsertstedene:


Til forsida - Lydsida - Bilder - Programmer - Om oss - Oppslagstavle