Program våren 2008

Annenhver torsdag på Mogador Café eller Skaldehula på Tøyen. Starttid kl 20, Skaldehula kl 19.
På konsertene er Åpen Scene nå før hovedartisten - fra kl 20.15 til ca kl 21.

(M) = Mogador Café, Toftes gt. 41 - (S) = Skaldehula, Smedgt. 32.
Endringer vil nesten alltid forekomme - følg med på disse sidene!

Mer om konsertene:

Lars BeckstrømTorsdag 7. februar: Lars Beckstrøm (M)

Lars Beckstrøm er mest kjent for å spille bass i deLillos, men har også gitt ut fire soloalbum under artistnavnet Beckstrøm. Han har skrevet flere av de mest kjente låtene til bandet, blant annet «1984» og «Balladen om Kåre og Nelly», som han på album og konserter synger selv. Som soloartist er trolig «Svigermor» fra 1997 hans største hit.

Han spilte en veldig bra konsert på Nye Skalder i 2004 og spiller for tida inn en ny CD. Se mer på hans hjemmeside.

Kåre Virud, Baard SlagsvoldTorsdag 13. mars:
Kåre Virud og Baard Slagsvold: "Perler & Skrot" (M)

I 2006 ga Kåre Virud Band ut sin nye plate «Ild og Vann», som fikk Spellemannsprisen i kategorien blues. Kåre Virud har hatt et enestående samarbeid med Lars Saabye Christensen og Jan Erik Vold. Han skal spille på Kongsberg Jazz i juli.

Fra Kåre Virud startet sin musikalske karriere i 1966, har han skapt og fremført musikk som duver mellom blues, rock, reggae og vise. Mer på hans hjemmeside.

"Perler & Skrot": Baard Slagsvold (kjent fra Tre Små Kinesere og Motorpsycho) og Kåre Virud traff hverandre tidlig på 90-tallet. De begynte samarbeid i Norsk Utflukt og senere i Kåre Virud Band. Nå har de laget forestillingen Perler & Skrot. De synger og spiller egne låter og komper på Fender-bass og el-gitar. Noen ganger er det lyrisk. Andre ganger røsker det litt.

Oppvarming: Einar Jerpseth er en visesanger og låtskriver som bl.a. har jobbbet i Virud-tradisjonen. Han er "veteran" i klubben med mange gode konserter bak seg, og er nettopp ferdig med sin første CD, «Bli Stor».
CC 120,- (50 for medl).

Dina og LeoTorsdag 17. april: Leo Leonhardsen med Dina Cecilie Nordsjø og Erik Sørlie (M)

Leo Leonhardsen har tidligere besøkt Nye Skalder, da med en minikonsert/ foredrag på Skaldehula, til veldig bra respons. Denne gangen får vi stifte nærmere bekjentskap med Leos private samling av sanglige bilder med utgangspunkt i hans nordnorske røtter. Han har også fått tillatelse til å bruke Mikael Wiehes tekster på dialekt. Det har blitt noen vakre sanger av det. Hva det ellers blir av repertoar beror kanskje på ønsker fra publikum. Han har med seg Erik Sørlie på bass. De to har etter hvert fått til et nyansert og fint samspill. Mer om Leo på hans hjemmesider.
Dina Cecilie Nordsjø er i norsk viseverden et nesten ubeskrevet blad. Hun har markert seg lokalt i Halden Viseklubb. Hun synger tradisjonelle klassiske viser, pluss mye jazz og folk. Og så har hun en stemmeprakt av de sjeldne. Hun får med seg sin læremester Leo på gitar, og med Erik Sørlie på bass får vi et program det svinger av!

 

Torsdag 8. mai: Nye Skalder til Soon Viseklubb

Denne dagen besøker vi vår søsterklubb i Son. Liv Kreken og noen fra styret i Nye Skalder har først en kort konsert hver, deretter blir det Åpen scene. Sted: Café Neptun midt i Son sentrum, fra kl 19.

Liv Kreken Kvalnes feirer jubileet med egne viser.Her får du alt fra humoristiske viser om søte og snille jenter til franske valser med hint av rødvin. De fleste sangene kjenner nok publikum fra hennes mange opptredener på åpen scene, men Liv lover minst en urfremføring i anledning dagen! Dessuten har Liv bursdag...

TrisolisteneAmund Bjønness fra Nye Skalder spiller også i Son på 1-års jubileet. Konserten blir en rikholdig forundringspose med alt fra rolige viseballader til folkemusikkpregede låter med lekent uttrykk. Øyvind Rauset og Einar Jerpseth kommer også. I tillegg blir det sikkert skalder på Åpen scene. Gratis inngang!

Torsdag 15. mai: Trisolistene - Ragnhild Svanes, Karl Heldal, Laila Sognnæs Østhagen (M)

En skalde-veteran og to nyere skalder! Karl Heldal (tidligere leder i Nye Skalder) har laget trio sammen med Ragnhild Svanes og Laila Sognnæs Østhagen. Disse tre vil framføre sine egne viser med hverandres hjelp. Alle er dyktige låtskrivere og artister, så dette blir en skaldekveld i beste forstand!

Trisolistene, fra v.: Ragnhild Svanes, Karl Heldal, Laila Sognnæs Østhagen.

Gruppa TrollJuni (dato kommer): Sommerkonsert med TROLL

Ny folk-gruppe med deltakere fra Lillesand, Lunde og Oslo: Per Jakob Skaanes, Kristin Tobro, Silje Fossli, Amund Bjønness og Øyvind Rauset. TROLL spiller akustisk musikk med et bredt uttrykk, fra viser og folkemusikk til barokk og instrumentaler. Fele, gitar, bouzouki, mandola, sag og og sang er hovedingrediensene. På repertoaret har de både egenskrvne låter og kjente viser. Fellesnevner er den gode melodien. Gruppa har navnet etter den første norske bilen «Troll» fra Lunde, hvor også Kristin Tobro kommer fra. Bilen ble kun laget i 3 eks, men det er ikke alltid kvantiteten som teller!

Vi forhandler med et flott konsertsted som gjerne vil ha oss til høsten, så sjekk innom senere...

Adresser til konsertstedene:


Til forsida - Lydsida - Bilder - Programmer - Om oss - Oppslagstavle