Program våren 2009

Mads OppegaardTorsdager på Soria Moria, eller andre steder.
Dørene åpner kl 20 om ikke annet er nevnt.

Tors 29. jan fra kl 20.00: Sesongåpning med Mads Oppegaard & Slangstere

Mads Oppegaard (bildet t.h.) er en dyktig låt-snekker som spenner over et stort genre-spekter, fra rolig jazz (Artistside) til røffe folkelige sanger og "country-swing" i bandet "Slagstere". Han drar til Australia i februar for å studere, men rekker å holde avskjedskonsert med bandet på Nye Skalder først! NB: Denne gangen er vi i konsertsalen i 2. etasje: Inn gjennom kaféen og opp trappa!

12. feb: Åpen scene + Visequiz

Vi har vårsesongens første Åpen Scene-kveld, som vi sper på med den populære vise-quiz'en. Fra kl 20. Fri entré!

 

Leo LeonhardsenTors 26. feb: BELLMAN går igjen i Leo Leonhardsens inkarnasjon

For mer enn 220 år siden satt Carl Michael Bellman på et kaldt og utrivelig rom i Fredrikshald - i landflyktighet for å slippe gjeldsfengsel. Nå går han igjen i Leo Leonhardsens inkarnasjon.  Torsdag 26. februar opptrer han i betydelig varmere lokaler og med en langt bedre meny. På Nye Skalder, Soria Moria kan du høre noen av den gamle skaldens epistler fremført av Bellmantolkeren Leo Leonhardsen. To timers halsbrekkende Bellman-forestilling. Få plasser, kom i god tid!

Fra kl 20, CC 120/60 (medl.) - (Se forhåndsomtalen i Aftenposten).

Tors 12. mars:  Avlyst.

Tors 26. mars: Åpen scene + Vise-quiz

Ta med gitaren og spill to låter, eller kom for å oppleve visemiljøet. Banjo-esset Rino Silden kommer også fra Sarpsborg denne kvelden. Og det blir Amunds og Øyvinds vise-quiz. Fri entré.

TiarTors 16. april: TIAR

Geko Fattal: Lutt, Lars Lien: Sax, Åsmund Reistad: Kontrabass.
TIAR spiller musikk med røtter fra Norge og Midt-Østen, med et repertoar som består av både tradisjonelle og egenkomponerte låter.

Trioen består av musikere med ulik bakgrunn, og musikken rommer elementer fra folkemusikk, samtidsmusikk og jazz. Ideen med bandet er å skape en helhet av, og et felles uttrykk for musikk fra Norge og Midt-Østen. Improvisajon er et viktig element, og det musikalske uttrykket går fra groovy og utadvent til intimt og lyrisk. Hjemmeside: www.tiar.no.

Solveig NybergTors 30. april på Mogador: Solveig Nyberg

Konserten med Penguins utgår, men Solveig Nyberg som er en av medlemmene i gruppa, holder egen konsert med sin lune blanding av jazz og viser - både egne og andres.

Med seg på gitar har hun Amund Bjønness.

 

Tors 14. mai: Laila Sognnæs Østhagen med trio.  Café Tamara.

LailaLaila har bakgrunn som rockegitarist, klassisk gitarist og er utdannet musikkterapeut. Hun er også med i visetrioen Trisolisten. Denne kvelden har hun med seg Vanna Bowles på cello og Einar Viken på gitar og koring.

Hennes egne viser kan beskrives med følgende stikkord: Lekent. Lett. Litt leit. Bossa. Blues. Ballader. På kveldens konsert har hun med seg Vanna Bowles på cello og Einar Viken på gitar. Se også hennes Artistside og hjemmesider viselig.no.

Sted: Kafé Tamara, Toftes gt. 50 (ved Birkelunden. Bare noen meter lenger opp enn Mogador, hvor vi var før). FRI ENTRE.

Tors 28. mai: Skaldehule og årsmøte

hos Øyvind Rauset. Se kartet. Obs: Fra kl 19.

Martin Akkervik TrioTors 11. juni: Sommeravslutning - Martin Aakervik Trio på Queens

Viser og vise-swing med Martin Aakervik, Øyvind Rauset, Torbjørn Holte. Lydeksempler på Artistsida. På Queens Pub og Pianobar.

Bakgrunn: Helt siden barnsår har gitaren fulgt med. Den første var instrumentet til Tryggve Aakervik, kjent som "mannen med den røde gitar". Kanskje derfor man fikk suget, hvem vet? Utrolig nok har dører åpna seg. Har tjent noen slanter og høvla over noen akorder rundt i Norden. På små og store scener, puber og festivaler. Spillestilen er som en sjarmør som står under sin romanses vindu og klimprer mellom utsagn og strofer. Utrolig uperfekt, men likevel virkningsfullt!
Gutta i bandet: I 2003 kom idéen om å bygge et band sammen med noen av de dyktige utøvere i Oslomiljøet. Øyvind Rauset og Martin hadde god kontakt... han var et naturlig valg og hadde også, gjennom det han kalte Enerhaugen Lydverksted, løfta fram artister på en superb måte. Torbjørn Holte er en musikalsk vaktmester uten like. Gjennom hans storartede rytmesans skaper Holte et fantastisk groove og stort rom for harmonisering.
På scenen: Nå må det sies at alle disse gutta var godt ferdig med kjellerband-stadiet. Det var kun mulig å få sammla gjengen én gang for gjennomkjøring før første konsert på Prøverøret. Resultatet ligger på CD’n "Fem visor live från Nye Skalder" (noen av låtetene også på artistsida). Etter Oslo-spilling blei det et par festivaler i Norge og Sverige med mange gode presseomtaler. Nå møtes bandet igjen for reunion på Nye Skalder!

Sted: Queens Pub, krysset Stenersgata/Brugata, rett bak Oslo Spektrum - 5 min fra Oslo S. CC 50,-.

 

På konsertene er Åpen Scene vanligvis før hovedartisten - fra kl 20.15 til ca kl 21.

Konsertene foregår på Soria Moria, Vogts gt. 64 (Toshov).
Endringer vil ofte forekomme - følg med på disse sidene!

Til forsida - Lydsida - Bilder - Programmer - Om oss - Oppslagstavle