Program høsten 2009

Tirsdager fra kl 20 om ikke annet er skrevet.

Entré på konsertene er vanligvis 80 kr (50,- for medlemmer). Skaldekvelder på Enerhaugen er gratis.

Tors 27. aug fra kl 19: Høstens første visekveld på Enerhaugen

Vi starter høsten friskt med uformell vise/skaldekveld på Enerhaugen, for alle som har lyst å komme! Det blir i stua hos Øyvind Rauset, som for tida er "skaldehula" vår. Gitaren rundt bordet, og prøv gjerne ut nye låter. Se kart her, om du ikke vet hvor det er. Om været blir varmt, kan det hende vi setter oss ut på Kafé Lyst rett utenfor. Vi møtes kl 19 på Kafe Lyst, og så ser vi om vi blir der eller går opp.

Tors 24. sept: Sesongåpning på Den Røde Mølle - Trond Henriksen & Einar Viken

Trond Henriksen & Einar Viken
Country, rock & ballader - i dette musikalske landskapet beveger Trond Henriksen seg.
Med en lyrisk nerve ispedd litt selvironisk oppkjeftighet forteller han sine historier på en slentrende og sjarmerende måte. Han har også en fortid i Nye Skalder - har bl.a. sittet i styret og er representert på klubbens gamle CD, "Nr. 1". Sist han opptrådte hos oss var i 2004. Han stiller med en katalog av egne låter og med seg på scenen har han Einar Viken (til h.) på elgitar, lapsteel & kor.

 


Tirsdag 20. okt:
Pernille Lund Hoel og Ida Svanes

Pernille Lund Hoel Ida Svanes

Pernille Lund Hoel (t.v.) og Ida Svanes har begge flyttet til Oslo denne høsten, og med nyskrevne viser i kofferten kommer de som et forfriskende pust inn i byens vise- og låtskrivermiljø!

Pernille Lund Hoel (24) er opprinnelig er fra Espa. Hun har de siste årene bodd i Trondheim, men har nå flyttet tilbake til Østlandet. Hun skriver egne låter hovedsakelig på norsk, men også noe på engelsk. Tekstene er inspirert av naturen, fortellinger og eventyr, saker i samfunnet som engasjerer henne, og det virkelige livet med sine opp- og nedturer. Musikken er inspirert av keltisk og norsk folkemusikk, men også pop og rock.
Hun har holdt konserter jevnlig de siste 10 årene - mest i Norge, men også noen i Sverige og Danmark.
Pernille er selvlært med untak av et år på Visskolan i Västervik i Sverige. I sommer ga hun ut sin debut-CD "Spor" med 8 selvskrevne låter på norsk.

Ida Svanes (27) er nyutdannet fra visskolan i Kungälv. Sverigeopppholdet har blitt opphav til mange nye tekster og melodier som hun vil dele med publikum denne oktoberkvelden. Ida er også en dyktig gitarist, og hennes lyriske gitarspill understreker tekstene som omhandler alt fra de små ting i hverdagen til de store spørsmålene. De siste årene har Ida spilt flere konserter på scener både i Norge og Sverige. Sammen med Pernille Lund Hoel startet hun også opp UHØRTscene i Trondheim i 2007, en scene for lokale låtskrivere og visesangere. I tillegg til månedlige konsertkvelder har UHØRTscene arrangert sin egen festival to år på rad! Ida vil denne kvelden ha med seg jazzbassisten Audun Reithaug Rasmussen.

CC: 80,- /50 medl. Se også: myspace.com/idasvanes - myspace.com/audunreithaug - pernillelundhoel.com

Peter WemöTirsdag 3. nov: Peter Wemö

Musikscen, revyscen, teaterscen, som arrangör eller som programledarröst ur din radio! Många är de sätt du har kunnat stifta bekantskap med denne man. Inte minst som tolkare av den klassiska svenska visan, där Taube, Dan Andersson, Ruben Nilsson, en Adolphson eller en Ferlin, återgivits...

Tidigare i år har han släppt cd'n "Nu", med eget material. Med erfarenhet från både musik- och teaterscenen får han sin publik att känna igen sig och ta till sig texten. Musikaliskt inlindat i arrangemang med toner från en duktig gitarrist och en röst som både berättar och berör gör att Du vill ta med dig minnet av en varm konsert, in i höstmörkret.

Som vanlig Åpen scene før konserten, dvs. ca kl 20 - 21.

Tirsdag 17. nov: Liv Kreken Kvalnes og Gunnar Kjellsby

Liv Kreken, Gunnar KjellsbyTirsdag 17. november blir det dobbeltkonsert med både Liv Kreken og Gunnar Kjellsby, to Nye Skalder-veteraner med mange fans! Kvelden begynner med åpen scene klokken 20.00 med åpen scene og deretter spiller Liv og Gunnar en halvtime hver.

Liv Kreken er nå aktiv i Soon Viseklubb og driver eget promo-firma, Ingensjiraffer.no. Liv hadde sin første offisielle opptreden ti år gammel. Siden da har hun gjort alt fra kirkekonserter til pubtrubaduring men har de siste femten årene konsentrert seg om visesang. Visene hun synger er fortrinnsvis egne, med vekt på episke tekster som spenner fra sørgelige ballader til morsomme skjemteviser, men felles for de fleste er fortellingen av en historie. Her kan du høre smakebiter av Livs produksjon: Myspace/Liv Kreken

Gunnar Kjellsby: Herre med gitar og egne låter. Spiller til hverdags i popgruppa tim og "bøllejazzorkesteret" Eisbein. Smakebit her: Artistsidene/Gunnar Kjellsby

Som vanlig Åpen scene før konserten, dvs. ca kl 20 - 21.

 

På konsertene er Åpen Scene vanligvis før hovedartisten - fra kl 20.15 til ca kl 21.

Konsertene foregår på Soria Moria, Vogts gt. 64 (Toshov) om ikke annet er skrevet.
Endringer vil ofte forekomme - følg med på disse sidene!

Til forsida - Lydsida - Bilder - Programmer - Om oss - Oppslagstavle