Program våren 2010

Soria Moria logoTirsdager fra kl 20 på Soria Moria, om ikke annet er skrevet.

Entré på konsertene er vanligvis 80 kr (50,- for medlemmer). Skaldekvelder på Enerhaugen er gratis.
Åpen scene er vanligvis i forkant av konserten, fra ca kl 20 til 21.

Torsdag 14. jan fra kl 19 – Skaldehule

Vi “tjuvstarter” sesongen med Skaldehule på Enerhaugen. Det blir hos Øyvind Rauset, men vi møtes på Kafé Lyst kl 19 – se kart.

GruppebildeTirsdag 26. jan – Konsert: Viseklubben Børre


Første konsert i vår er tirsdag 26. januar kl 20, da vi får besøk av 8 artister fra viseklubben Børre på Raufoss.
Klubben har blitt et kraftsentrum på Toten, med store konserter og fullt hus en gang i måneden på "Sport & Mere" i Raufoss. Vi gleder oss til å få denne gjengen på besøk! - Med Sveinung Hovensjø på bass (også med i Børre). OBS: Fra kl 20 – Åpen scene etter konserten.
Du kan høre 20 av låtene på Børres flotte hjemmeside.

NB: Viseklubben Børres “Slåttevise” lå før konserten på 5. plass i NRK Opplands Topp 8. Noen uker senere er den gått ut, etter å ha vært på lista de maksimale 12 ukene. Gratulerer!

Torsdag 25. feb – Konsert: Lucas Stark med Stolt & Blakk

Stark

Lucas Stark beklager seg over tilværelsen i forestillingen Stolt & Pank! Sanger av bl.a. Allan Edwall, Dan Anderson, Ruben Nilson og Evert Taube.

Lucas Stark er en av de nye unge kometene i svensk visesang. Han har bl.a fått Taubestipendiet, Ulf-Peder Olrog-stipediet, Segerstipendiet, konstnärsnämndens arbetsstipend og ble i 2009 valgt inn i detn Svenske Viseakademiet. Lucas ga i 2007 ut det kritikerroste albumet ”Skillingtryck och andra otidsenligheter” og i 2009 kom oppfølgeren ”Stolt igenom havets böljor”. Han har gennom årene medvirket live i Sveriges Radio P1, P2, P3 og P4 samt i Sveriges Television og TV4.

Denne gang har han med seg Daniel Wejdin (Kontrabass) og Bernt Andersson (Trekkspill og munnspill).
Les mer på Lucas Starks hjemmeside og hør lydklipp...

Torsdag 18. mars – Årsmøte på Enerhaugen

Fra kl 19. Hos Øyvind Rauset, Smedgt. 34. Etterpå blir det gitaren rundt bordet, som vanlig.

Øystein MunzTirsdag 23. mars – Øystein Munz

En solokonsert med visesangeren og låtskriveren Øystein Munz er en sjelden begivenhet – om ikke annet så av den enkle grunn at Munz ytterst sjelden holder konserter i dette formatet.

Vårens konsert blir en slags musikalsk vårrengjøring der han har børstet støvet av noen gamle sanger og skrudd sammen noen nye av delene som ble til overs: Resultatet har blitt en usedvanlig lekker om enn usalig blanding av nytt og gammelt, blues, ballader, viser og sørgelige sanger.

Til Nye Skalder tar han med sine gitarer og munnspill. Kanskje får han også besøk på scenen av gjesteartister. Det nyeste eksemplet på hvordan en vise signert Øystein Munz kan høres ut finner du på lydsidene: en blodfersk demo-innspilling av hans loppemarkedsballade ”Alf Prøysen hadde makan gitar”.  Foto: Jørn Søderholm.

Tove BøygardTirsdag 27. april –
Tove Bøygard - med CD-slepp!

Tove Bøygard har gitt ut to plater med sin søster i duoen Bøygard, de har spilt land og strand i Norge, og har gjort flere skoleturnéer for Rikskonsertene. 

19. april kommer Tove med soloplate. Den er spilt inn i Stugudalen i Trøndelag med Lars Lien som produsent (Ida Jenshus, Elisabeth Andreasson, Motorpsycho). Musikerne på plata er Geir Sundstøl, Bjørn Kvinnegard, Jørun Bøgeberg, Olav Mjelva og Eivind Kløverød

Musikken ligger i landskapet country/folkrock/viser, og det er tekster med mening på hallingdialekt. 

artistbildeTirsdag 25. mai – Elin Furubotn

Elin Furubotn, bosatt i Stavanger, ga ut sin fjerde CD "Ein tanke unna" i juni 2009 ved Kirkelig Kulturverksted. Erik Hillestad var produsent for plata og albumet har fått gode kritikker bl.a. i Dagbladet og NRK: "Dette er en kvalitetsplate. Løp og kjøp".

Sangen "I det stille" ble A-lista på NRK P1 høsten 2009, og har blitt spilt mye. Sangene skriver hun selv på rogalands-dialekt, lager egne melodier og spiller gitar. Tekstene handler om de nære ting, om det hverdagslige, om små og store tanker som er viktige i livet. Det er små historier knyttet til sangene og temaer folk flest kan kjenne seg igjen i, noe som gjør at kontakten med publikum er tilstedeværende.

Hun har turnert mye rundt omkring i Norge og hun hadde sin første utanlandstur til Tyskland i november. Begeistringen blant publikum var stor, og hun ble invitert tilbake til Tyskland på en stor musikkfestival utenfor Hamburg i mai 2010.

 

 

Konsertene foregår på Soria Moria, Vogts gt. 64 (Toshov) om ikke annet er skrevet.
Endringer vil ofte forekomme - følg med på disse sidene!

Til forsida - Lydsida - Bilder - Programmer - Om oss - Oppslagstavle