Program høsten 2010

Gunnar Källström, Hanne Juul, Karl HeldalTors 9 sept: Nordisk vise-utblåsning: Karl Heldal (N), Hanne Juul (DK), Gunnar Källström (S)

9 sept. åpner vi høstsesongen med en formidabel visesamling av nordiske toppartister. Stedet er den ærverdige Café Frølich i Henrik Ibsens gt 60 (tidl. Drammensveien).

Her lager vi denne kvelden en helt akustisk konsert fra kl 20. Åpen scene kl 20–20.45.

Karl Heldal (Norge)
En spennende viseratist som først i en alder på over 60 ga ut sin første CD. "Når man kan skrive sterke tekster og samtidig synge dem bra, så har man en gave å ta vare på. Det gjør Karl Heldal" (Musikk Kultur, juni 2006). Han skriver alle sine viser selv, og du får høre lekne rytmiske låter så vel som ballader som beskriver våre eksistensielle verdier sett i forhold til oss selv og til det samfunn vi lever i. Om kort tid slipper han sin CD nr 2, "Naken med klærne på".

Hanne Juul (Danmark)
Hun har lang fartstid som viseartist, med konserter, turnéer, radio- og TV-opptredener. For tiden har hun et spennende samarbeid med en klassisk pianist og en jazzsaxofonist i Hanne Juul Trio. Hun er en glimrende tolker av andres viser, og hennes repertoar har et nordisk spenn med hovedvekt på lyriske viser med folkelige og humoristiske innslag . Her kan det bli viser både på dansk, svensk, og norsk, og til og med på islandsk.

Gunnar Källström (Sverige)
En lang, hengslete og herlig scenisk åpenbaring. En særegen og spennende viseartist som er i ferd med å slå igjennom i Sverige. Sammen med bandet Fridens Liljer har han gitt ut fem CD'er, den siste turnerer han med nå. Han skriver det meste av stoffet sitt selv, og vi opplever alt fra svingende Django Reinhardt-rytmer til ettertenksomme ballader. Du går aldri fra en konsert med Gunnar Källström uten å ha blitt berørt av hans spilleglede og spontanitet.

Ons 22 sept: Skaldehule på Enerhaugen

Høstens første skaldehule blir onsdag 22. sept kl 20. Sted: Hos Øyvind Rauset, Smedgt. 34 (14. etasje) – men vi møtes kl 20 på Kafé Lyst ved siden av blokka.

Gitaren rundt bordet: Spill dine egne eller andres sanger. Se kart her.

NyS-maskotTirs 23. nov: Nye Skalder 15 år – jubileumskonsert

Sted: Verkstedet (ved kafé Sara, krysset Torggata/Hausmannsgate, vis a vis Jakobs kirke).
En jubileumskonsert med artister som har vært aktive i klubben de siste årene: 15 ÅR - 15 ARTISTER!

Nye Skalders 15 årsgalla: Stemning som i "gamle dager"!

Østkantens viseklubb Nye Skalder hadde 15-års jubileum på Verkstedet tirsdag 23. november, med over 20 artister. Det ble en hyggelig kveld med den gode, gamle stemingen. Vi manglet Espen Hagerup, men han sendte en hilsen - og en ny låt! Se omtalen på viser.no.

Nye Skalder har ført en nomade-tilværelse på Oslo østkant gjennom disse årene - vi har holdt til på steder somParkteatret, Mogador, Tamara, Aleksandria, Bardus, Bør & Børsen, Kampens Bydelshus, Renseriet og Soria Moria.Nye Skalder 15 år - bilde fra salen

Denne kvelden feiret vi på Verkstedet, et intimt lokale vegg i vegg med Kafe Sara i krysset Hausmannsgate/Torggata, rett ved Jakob Kulturkirke. Vi trakk fram artist-skalder som har vært aktive de siste årene - mange av dem har også gitt ut CD nylig.
Sjekk bildene fra konserten her!

Artistene på scenen var Liv Kreken*, Arne Kvalnes*, Trisolistene (Karl Heldal*, Laila Sognnæs Østhagen, Ragnhild Svanes), Hege Helene Bålsrød*, Ola Nordskar*, Einar Jerpseth*, Bjørn-Peder Johansen*, Mads Oppegaard*, Øystein Munz, Tempo-88, Roar Lågbu, Lars Harald Storebø, Geko Fattal (libanesisk lutt), Amund Bjønness*, Øyvind Rauset, Klaus Günter Escher*, Anne Cathrine Johansen.

Vi hadde også et lite husorkester med folk fra Oslo Radio-Orkester*: Trygve Beddari, Torjørn Holte, Øyvind Rauset. (Artister med * = har nylig gitt ut (eller i ferd med å gi ut) CD).

Konserten ble støttet av Fond for Utøvende Kunstnere.


Til forsida - Lydsida - Bilder - Programmer - Om oss - Oppslag