Program høsten 2011

Alle kvelder på tirsdager fra kl 20 på Verkstedet. Åpen scene ca kl 20-21, deretter konsert.

Nytt: Last ned programmet som PDF-fil så kan du skrive det ut selv!

Eivind og KristerTirs 30. august: Sesongstart –
Eivind Nilsen, Krister Hallsteinsson

Vi starter høstsesongen med unge trubadurer fra visemiljøet i Oslo: Eivind Nilsen og Krister Hallstensson. Konserten er på Verkstedet i Hausmannsgt. 29 og begynner med åpen scene kl 20.

Eivind Nilsen
Så langt har Eivind Nilsen stort sett opptrådt andre steder enn på visearrangementer, men han blir som regel presentert som "en norsk visesanger", og det er han ikke uenig i. Eivind har lang fartstid som sanger og har skrevet tekst og musikk lenge, men begynte først å fremføre sangene for et par år siden. Som regel alene med gitaren, tar han for seg historier om samspillet mellom enkeltmennesket og omverdenen, og hva ellers som skulle røre ved ham der han ferdes. Se også http://www.myspace.com/eivindnilsen

Krister Hallstensson
Från Sverige kommer denna vis-pop-influerade grabb. Med sin "avslappnande"-musik på svenska har man kunnat se honom runtomkring Oslo de senaste 4 åren. För närvarande jobbar han med att färdigställa sitt debutalbum. Där han får hjälp av en del musiker från bl.a Oslo, som Olga Konkova, Per Mathisen och Luis Landa-Schreitt. På Nye Skalder kommer han att bjuda på smakprover från vad som komma skall...
http://www.myspace.com/kristerhallstensson

Arne Garvang

Tirs 13. september: Arne Garvang
- ikke bare Pelle Parafin...

Arne Garvang er skuespiller, musiker og komponist i Tramteatret, og deltok i teatrets 6 helaftens oppsetninger. Han hadde rollen som Pelle Parafin i TV-seriene. Tramteatret utga 10 album. Tirsdag 13. september får vi endelig se ham igjen - på Nye Skalder!

Garvang har utgitt 8 bøker på Aschehoug, Gyldendal, Schibsted, Lydbokforlaget og Damm. Ny bok kommer 1. oktober 2011. Solo-CD 1996: Over Bekken etter vann. CD med Pelle Parafins Missing Link februar 2011.

Gjør solo-opptredener med konsert/ opplesning /standup /foredrag, samt konserter med Missing Link.

Sissel KvambeTirs 27. september: Sissel Kvambe

Veteranartist som startet karrieren i viseklubben Dolphins og var med på den første plata derfra (sammen med bla Lillebjørn, Øystein Sunde, Finn Kalvik, Hege Tunaal, Lars Klevstrand, Kari Svendsen). Hun er dyktig både på visesang og standup, og glimter også til med jodlling!

Hun har vært med i en rekke tv- og radioprogram, som Syng med barna, Lørdagsbarnetimen, Hæla i taket, Da Capo og Du skal høre mye...

Hun har også deltatt på mange festivaler og konserter i hele Norden, til og med noen ganger på Svalbard! Nå bor hun i Askim og spiller konserter over hele Østlandet.

Liv Kreken CDTirs 11. oktober: Liv Kreken m. band

Liv Kreken har gjort stor suksess med singelen «Snøenglar» i 2007 og fulgte opp i 2010 med CD'n «Søt & snill» som ble innspilt i Stockholm og utgitt på Normann Records.

Liv har ligget som nr. 1 på fylkestoppen NRK Sogn og Fjordane og vært en av syv finalister om tittelen årets artist i samme kanal. Presentert på Visebølgen i NRK P2, Visgalleriet i Finnlandsvenske YLE og i Felicia på svensk radio P1. Cden har fått svært gode kritikker over alt og spesielt blir spennende tekster og god fremførelse og arrangement trukket frem.
Liv har en lang karriere bak seg som sanger. Hun har sunget i alt fra kirker til puber, men de siste 15 årene har hun konsentrert seg mer om egne sanger.

Liv har vært en aktiv utøver i flere viseklubber i østlandsområdet og i 2003 fikk hun stipend fra Norsk Komponistfond for å skrive en ny sang på oppdrag fra Josefine Visescene i Oslo. Med seg på Nye Skalder har hun Vegard Iversen på gitar og Jon Anders Grefsrud på bass.
Se også ingensjiraffer.no.Torgeir Rebolledo Pedersen

Tirs 25. oktober: Torgeir Rebolledo Pedersen

Rebolledo er poet og musikkdramatiker/librettist. Han ble bl.a kjent som medlem av gruppa Stuntpoetene.

Han har gitt ut 14 diktsamlinger og laget på 90-tallet radio-kabareten «Den Norske Stillheten» sammen med Ove Røsbak til musikk av Øyvind Rauset, på oppdrag fra NRKs Torkjell Berulfsen. Har fått flere. priser både for sin poesi og dramatikk, bl.a. Den Norske Lyrikklubbens pris og Prix Italia. Norgesmester i slam-poesi 2005.

På Nye Skalder har han med to ekstra musikere.

Tirs 8. november: SKANDINAVISK VISEAFTEN:
Anna Wirsen, Karl Heldal og Lisbeth Barkhuus

Skandinavisk visekveld av høyeste kvalitet (svensk - norsk - dansk). Hver for seg er de kjent som allsidige og produktive visesangere med lange merittlister. Til sammen utgjør de tre  et "Nordisk råd", det rene "Kinderegg" for viseinteresserte.

Med seg på scenen har de med seg selveste Trygve Beddari fra Oslo Radio-Orkester på keyboard/trekkspill og Tov Ramstad på bass.

Artistbilder

Anna Wirsen

Västkustbo som gärna borrar ner tårna i en sandstrand och spanar ut över havet. Vill sjunga visor som berör, stör och förför. Gillar att vrida och vända på orden i nya visor men plockar gärna upp guldkorn ur den nordiska visskatten.
Hon fick första Taube-stipendiet ur Gösta Taubes minnesfond 1994. Utbildad i konsten att sjunga visor på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv.

Lisbeth Barkhuus

Digter, sanger og skuespiller. Uddannet hos Ian Adam, England, og Bente Zaber, Danmark og Sonja Kehler; Tyskland, Ulrik Barfoed fra Roy Hart Theatre i Frankrig. Hun har sunget Brecht og PH-sange i de sidste 30 år med optræden dels i Brecht-gruppen, dels som solist.

Hun har haft sin egen Cabaret siden februar 2001 på Cafe Chips på Østerbro i København samt i PH cafeen. Hendes TorsdagsCabaret har haft sin plads i Salon K i Huset i Magstræde. Hun har desuden arbejdet som skuespiller i blandt andet Københavnerrevyen på Nørrebro.
Siden 2005 har hun turneret med forestillingen "Ellen Songs", som hun har skrevet med udgangspunkt i hendes mormors liv i København i tiden omkring de 2 verdenskrige.
I 2007 lavede hun den roste forestilling "Længsel efter menneskelighed" sammen med Sonja Kehler og Uta Motz på Svalegangen i Århus.
Siden 2008 har hun arbejdet med tekster og udtryk: En række roste noveller og digte og til nye sange med rod i disse digte om mennesker og livsvilkår, små situationsbilleder om livets spil, om kærlighed og kampe og om at være til, om at være menneske. Desuden har hun lavet danske oversættelser af den norske sangskriver Karl Heldals sange. Lisbeth Barkhuus underviser desuden i fortolkning og stemmeudtryk.

Karl Heldal

Han er både viseartist og arkitekt av yrke. Som visesanger har han sin bakgrunn fra visemiljøet på 60- og 70-tallet, og har i flere år vært aktivt med og drevet Viseklubben Nye Skalder i Oslo. Heldal var med i et viseband fra 1975 til -85 (Stormsvalene), hvor han laget melodier til andres tekster, bl.a. av Johanna Schwarz og Arnljot Eggen. Dette ble spiren til å sette i gang med å lage egne låter, både tekster og melodier.

Han debuterte i 2001 med sine egne viser med konsert i Viseklubben Nye Skalder, og har siden opptrådt både alene og i samarbeid med flere andre viseartister. Han har gjort flere turneer i Sverige, Danmark, Finland og Norge, den siste i Norge 2010, sammen med Gunnar Källström (S), Hanne Juul (DK), Tonje Unstad.
I 2003 vant Karl Heldal NRK P1s demokonkurranse med låten «Åh! Var jeg fri».
Han har gitt ut 2 CD'er, «Hvis en drøm kan kjæles med» (2006), og «Naken med klærne på» (2010). Tematikken er den samme i disse to utgivelsene, nemlig en kjærlighet til det levende menneske i oss; en hyllest til kreativitet, lek og undring, lengsel og savn, samtidig som det er viktig å kunne se oss selv i en større sammenheng, både politisk og kulturelt.

De tre artistene har også med seg to meget gode musikere: Trygve Beddari fra Oslo Radio-Orkester på keyboard/trekkspill og Tov Ramstad på bass.

Tirsdag 22. november: Jens Andersson Band + Åsmund & Ståle

Nye Skalder presenterer nye trubadurer.

Jens Andersson Band
Jens Andersson
skriver tekstbasert musikk med vakre melodier i god svensk visetradisjon. Han har blitt beskrevet som en mannlig versjon av Melissa Horn og musikken hans har klare likhetstrekk med Bo Kaspers orkester.

Musikksjefen i NRK P3, Mats Borch Bugge, uttrykte sin entusiasme over låten Sommar i Bohuslän: "Jeg er mektig imponert" og spådde Jens en lysende fremtid.
Åsmund & StåleJens Andersson ble kåret til årets vinner av visekonkurransen "Vis deg frem" og Jens Andersson Band varmet opp for Åge Aleksandersen på Viser Ved Kanalen. Han er oppvokst i Göteborg, men har bodd i Norge siden 2004.

Åsmund & Ståle:
Åsmund Sem Johansen og Staale Tofte Waage har spilt sammen siden april 2011 og lager arrangement over hverandres låter: viser, instrumental og litt pop/rock. De skriver på både norsk og engelsk men tilhører det norske visemiljøet. Låtene kan høres og lastes ned på Urørt under navnet "asemjo2" og på myspace under "Viseklubbenhartvig". Hver for seg har disse to skapt oppmerksomhet på Oslos åpne scener – sammen er de dynamitt!

Tirsdag 29. november: Oslo Radio-Orkester

Oslo Radio-Orkester

Orkesterets radionette karer spiller strengeswing og annen musikk fra tiden da jazz var pop og musikken groovet i mono.

Det meste av repertoaret stammer fra 20-50 tallet (av typen Paper Doll, Pennies from Heaven, Love for sale) men det hender at felespiller Øyvind drar igang en reinlender eller reel som kontrast. Orkesteret har holdt på siden 2001. De er blitt stadig mer populære på østlandet og har deltatt på Oslo Jazzfestival og Fjelljazz på Beitostølen. I desember 2010 ga de ut sitt første album, "Bortimot levende musikk".
Dette er andre gang de opptrer på Nye Skalder. Orkesteret består av (fra v.:) Trygve Beddari, Jan Ellefsen, Øyvind Rauset, Lars Birkelund, Otto Bratberg, Torbjørn Holte og Tommy Stensrud.
Denne kvelden spiller orketeret også for første gang to nyskrevne låter av Øyvind Rauset, laget med støtte fra Det Norske Komponistfond.

NKF-logo

Kvelden er også Nye Skalders juleavslutning, og det blir Åpen scene som vanlig.

 

(Se kart om du ikke vet hvor Verkstedet ligger)

 

OBS: Endringer i programmet kan forekomme, følg med på disse sidene.


Til forsida - Lydsida - Bilder - Programmer - Om oss - Oppslag