Program våren 2012

Skaldekvelder har vi på Tøyen. Kart Tøyen

Tors 9. feb: Årets første skaldekveld

Vi starter vårsesongen med en uformell skaldekveld på Tøyen, torsdag 9. februar kl 19. Ta med instrument og syng selv, eller kom og hør på de andres viser!

Møt opp på Kafe Lyst (ved fontenen i Jens Bjelkes gate, se kartet), og så vurderer vi om vi skal spille der eller gå opp til Øyvind Rauset i 14 etasje i Smedgt. 34 (rett ved siden av). For dere som ikke har vært der før: Kortest vei er fra Tøyen T-bane. Gå rett ut av stasjonen, over gata og rett fram forbi Tøyen Skole, så svinger du inn til høyre og da er det 30 meter igjen til Kafe Lyst.

Ons 14. mars:
Skaldekveld på Tøyen kl 19.

Årets andre skaldekveld, og den første var så hyggelig at vi regner med enda fler denne gangen! Vi møtes på Kafe Lyst på Enerhaugen. Se kart. Fra kl 18.30 til 19 har vi styremøte der, og så ser vi det an: Om det er få mennesker i lokalet, tar vi skaldekvelden der, men er det fullt, går vi opp til Øyvind Rauset i Semdgata 34 (rett ved siden av). Velkommen - både låtskrivere og dere som vil høre på nye låter!

Tors 19. april: Årsmøte og skaldekveld på Tøyen.

Årets tredje skaldekveld – begge de første var så hyggelige at vi snart må ha ståplasser! Vi møtes på Kafe Lyst på Enerhaugen (se kart) fra kl 18.30 til 19, så går vi opp til Øyvind Rauset i Smedgata 34 (rett ved siden av) for å ha årsmøte. Fra ca kl 20 blir det vanlig skaldekveld med gitaren rundt bordet.
Amund BjønnessVelkommen - både låtskrivere og dere som vil høre på nye låter!

Mandag 21. mai: Amund Bjønness på Kafé Lyst

Mandag får du høre Nye Skalders tidligere leder Amund Bjønness på Kafé Lyst, Enerhaugen (der vi pleier å møtes før skaldekveldene).

I 2005 var Amund Bjønness med og laget bestillingsverk til Viser Ved Kanalen i Telemark. I 2008 hadde han eget innslag med live spilling i Reiseradioen, NRK. I fire år var han leder i Nye Skalder.

Musikken hans er for det meste akustisk. Amunds kassegitarer har følge av piano, kontrabass og iblant også perkusjon. Tekstene er på norsk, og ofte handler de om hva som skjer i samspillet mellom mennesker. Inspirasjon hentes fra blant andre Lillebjørn Nilsen, Sandy Denny, Joni Mitchell, Nick Drake, Bert Jansch, John Martyn og Richard Thompson.
Kafé Lyst på Enerhaugen, Oslo. Kl 20.

Amund er nettopp ferdig med innspillingen av en ny EP. Han ble også intervjuet og spilte i Nitimen på pinseaften, mindre enn en uke etter konserten.

Se også Amund Bjønness' hjemmeside.

SkaldermaskotTorsdag 21. juni: Sommerhule på Enerhaugen

21. juni har vi vårens siste skaldehule hos Øyvind Rauset på Enerhaugen. Om det blir veldig godt vær, kan det hende vi er på plenen bak blokka.

Det blir servering av suppe til de som kommer først (takk, Øystein Munz!), drikke kan folk ta med eller kjøpe, det bestemmer du. Vi samles som vanlig på Kafe Lyst utafor blokka kl 19, så blir det enklere å komme gjennom dørlåsene (som ikke alltid virker).

Adresse: Rauset, Smedgt. 34, 14. etg. T-bane eller buss til Tøyen. Se kart her.

 

 

Våren 2012: Skaldekvelder, mulighet for konserter

Styret i Nye Skalder er kommet fram til at det ble for mye arbeid å arrangere to konserter i måneden når det kom så få medlemmer på konsertene.

De fleste som kom i høst, var artistenes egne inviterte, mens oppslutningen fra våre egne medlemmer varierte mellom 1 og 6 pr konsert. Det synes vi er for lite til å forsvare det arbeidet som legges inn. Vi har også fått signaler fra eierne av Verkstedet at de syntes omsetningen i baren på våre tirsdager var for lav. Vi satser derfor på uformelle skaldekvelder i vårsesongen, minst én pr måned, fra februar. Der pleier medlemmene å stille opp!

Om artister selv ønsker å arrangere en Nye Skalder-konsert, kan de henvende seg til oss, så skal vi se på det. Om vi er enig, kan vi gi støtte i form av PR på nettsida og pressemeldinger.

Vi vil ha et årsmøte tidlig i løpet av våren, og når det blir valgt et nytt styre, kan det selvsagt velge å lete etter lokale og starte normal konsertvirksomhet igjen.

OBS: Endringer i programmet kan forekomme, følg med på disse sidene.


Til forsida - Lydsida - Bilder - Programmer - Om oss - Oppslag