Startside

Hvem er vi?

Alle sesongene

Møt styret

NYE SKALDER
nyslogo.gif - 1153 Bytes

Program på Skuret Kulturpub høsten 2002

Alle kveldene starter kl. 2000.  Entré - kr. 50. Medlemmer av Nye Skalder: GRATIS

Søndag
HOVEDARTIST
STED
1. september Øystein Wingaard Wolf
8. september  heltberg, haugen & endre
15. september Eyolf
22. september Mads Oppegaard
27.september Nordisk skaldetreff Svelvik
29. september Klassisk + åpen scene
6. oktober Øyvind Rauset
13. oktober Jon Eimre og De dødes orkester
20. oktober Amara
27. oktober Klassisk + åpen scene
3. november Ole Ask
10. november Ola Nordskar
17. november Steinar Bjørnhaug Johansen
23. november Len Til (Arr. Skuret cc. 70,-)
24. november Klassisk + åpen scene
1. desember Bjørn-Peder Johansen
8. desember Kristin Berglund
15. desember Juleavslutning - Åpen scene!

1. september 2002 - Øystein Wingaard Wolf

Øystein Wingaard Wolf spiller norske og engelske sanger på viseklubben Nye Skalder 1. september.

Han skriver tekster og melodier selv, og har både norske og engelske sanger.

Hans musikk preges av gode melodilinjer og meningsfylt tekster. Noen sanger er preget av visesang og cabaret, andre av blues, country og folk rock.

Han har nettopp gitt ut sin plate nummer to: "I’m the ploughman". Wolf er også kjent som lyriker.

Til toppen


8. september 2002 - heltberg, haugen & endre

Det er duket for 'Dress rehearsal' på Skuret 8. september når heltberg, haugen & endre inntar scenen. Etter denne konserten drar de på en liten høstturné ut over landet.

Denne gruppa er satt sammen av haugen & endre, en cover-kvartett med utspring fra Fredrikstad og Skien, og Hilde Heltberg. Samarbeidet kom i stand etter at Hilde haddeheltberg, haugen & endre hørt haugen & endre på Route 66 i mars og ble interessert i det de holdt på med.

Hilde Heltberg har nylig, sammen med Kari Iveland, mottatt EDVARD-prisen for sitt verk "Med tiden", innspilt på Anita Skorgans plate "Gull". Hilde kommer også med ny plate i høst, "Under Water".

På konserten vil vi få høre smakebiter fra den nye plata, men også mye annet stoff. Det vil vanke noen cover-låter, blant annet av Paul Simon og James Taylor, samt noe som Trond Haugen har laget.

Gruppa består av

Hilde Heltberg - Vokal og gitar
Trond Haugen - Vokal og gitar
Endre Christiansen - Piano og bass
Terje Gade - Trommer
Svein Rønning - Gitar, lapsteel og mandolin

Til toppen


29. september, 27. oktober og 24. november 2002 - Klassiske kvelder

Arrangør: Oslo gitarklubb. Den siste søndagen i hver måned er det Oslo gitarklubb som står for arrangementet på Skuret.

De spiller klassisk musikk, og holder konserter på ca. to timer. Åpen scene disse kveldene vil også primært ha klassiske artister.

Inngang kr. 50,- (også for NYS-medlemmer)

Til toppen


15. september 2002 - Eyolf

Eyolf Stiksrud presenterer et knippe låter fra egen produksjon de siste åtte årene. 

Tekstene er på engelsk, og kan kanskje beskrives som "egenterapeutisk dagboklyrikk" som gjerne viser seg å berøre allment gjenkjennelige temaer. 

En viss interesse for mystikk skinner igjennom i en del av tekstene, som blant annet låner fra Tarotens symbolspråk, mens andre har et mere direkte språk. Eyolf Stiksrud

Eyolf er ikke redd for å bruke bred pensel og sterke farger – her er kaos, fortvilelse, sinne, tvil og fremfor alt kjærlighet, lettelse, tro og håp, masse håp. 

Musikalsk spenner uttrykket vidt, fra tunge akkorder, hardtslående rytmer og aggressive utbrudd, via melankolske klanger til sødmefylte toner og lettbente pop-melodier. 

En viss 60-70-tallsreferanse er nok ikke til å legge skjul på, og at Eyolf bl.a. i prosjektet Fanteflokken har jobbet mye med folkemusikk har også satt sine spor. 

Gode musikalske venner vil slå tonalt følge i løpet av konserten.

Til toppen


22. september 2002 - Mads Oppegaard

Mads spiller og synger egne sanger inspirert av jazz, blues og køntri, med norske tekster. Han har tidligere spilt i rock- og bluesband. Viser har han skrevet i 3-4 år.

Mads ble medlem i Nye Skalder i fjor, og har flere ganger opptrådt på åpen scene der. For sin innsats ble han belønnet med en pris som "Beste nykommer på åpen scene" i fjor. Med den brede kontaktflaten han fant i klubben, ble han også "oppdaget" av Øyvind Rauset, og har spilt inn flere låter i Rausets studio, noe av det kan høres på http://rauset.no

Denne kvelden har han også (i tillegg til Øyvind Rauset på fiolin) med seg Truls Tambs-Lyche på bass.  

Til toppen


6. oktober 2002 - Øyvind RausetØyvind Rauset

Øyvind Rauset, folk-rock felespilleren fra gruppene Folque og Ym-Stammen holder sin "debutkonsert" som artist under eget navn på Viseklubben nye Skalder søndag 6. oktober. 

Med seg har han folk han har arbeidet sammen med siste år, bl.a. 

Truls Tambs-Lyche (bass) 
Mads Oppegaard (sang/gitar) 
Einar Jerpseth (sang/gitar) og 
Jon Eimre (sang/gitar). 

Han har også med seg jazz/blues/sang-gruppa Oslo Radioorkester som han spiller med for tida - de gjør sine helt spesielle versjoner av pop-svisker fra 1920-tallet. 

Og ikke minst har han med seg tre fra gruppa Folque, som vil gjøre sin første opptreden på mange år, med låter som bl.a. "Dans, dans, Olav Liljekrans".

Rauset feiret ifjor 25-årsjubileum i platebransjen (LP-debut som felespiller i "Strengegjengen", 1976) og har gitt ut to plater: "Landskap Med To Figurer" (med Richard Burgess, 1982) og solo-CD'n "13 Umulige Danser" fra 1988 (utgitt på nytt 1992). 

Han har spilt på Kalvøya- og Midtfyn-festivalen (med Folque), Roskilde- og Quartfestivalen (med Ym-Stammen). Han var i sommer gjest i tv-programmet "Stereo" og mottok i juni utmerkelsen "Årets Åpen Scene-artist 2002" i Viseklubben Nye Skalder.

Hør MP3-klipp på Øyvinds artistside.

Til toppen


13. oktober 2002 - Jon Eimre og De dødes orkester

Jon Eimre er en svensk visesanger og låtskriver som bor i Telemark og synger om spøkelser! 

Noen sammenligner ham med Cornelis Vreeswijk - med sine 23 år har han allerede en velutviklet røst som får deg til å lytte... 

Med seg har han gruppa "De dødes orkester" - med saksofon, bass og perkusjon.

Til toppen


20. oktober 2002 - Amara

Amara startet sin musikalske karriere som bassist i bandet "Colours", som turnerte i Norge og Europa i perioden 1992-1998. Hun begynte å skrive egen musikk i 1996 og lagde sin første plate sommeren 2000.

Den siste tiden har Amara hatt med seg Trond Kleven på piano og Criz Kristoffersen på trompet. De blir med henne på Viseklubben Nye Skalder 20. oktober, i tillegg til perkusjon og bass.

Amara har en unik evne til å fange de mest transpersonlige aspektene av sine tanker og følelser i sin musikk og tar med sitt publikum på empatiske reiser gjennom forskjellige emosjonelle landskap.

Amara vil presenterer et utvalg av sine låter fra platen Never Stop Asking, i tillegg til en del nytt materiale både på norsk og engelsk.

One From the Heart er en av hjertebarna til Amara. Hun og Criz startet denne viseklubben i februar 1999.

Til toppen


3. november 2002 - Ole Ask

Ole Ask er en av de få norske artistene som har utgitt CD'er i USA. 

Det er blitt hele tre utgivelser i USA, siden han i 1995 fikk kontrakt med Cold Wind/Narnian Records Inc. Minneapolis MN. 

Ask dro i 1993 til det store utland for å prøve lykken. Første stopp var Toronto, og derfra gikk turen ned til Minneapolis, etter et vennlig råd fra produsenten og eks-bassisten i "The Cult", Jamie Stewart. 

På turen i USA / Canada gjorde Ask forskjellige spillejobber på puber og diverse arrangementer. Her ble han oppdaget av Jim Price ved en opptreden på Loring Cafe i Minneapolis. 

Ole Ask har fire CD-utgivelser bak seg siden 1994, en CD-single på MTG. Productions og tre CD-album på Cold Wind/Narnian Records Inc. 

Han er blitt kritikerrost som låtskriver og sanger, og sammenlignes med navn som Joe Cocker, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Bob Seger, og Tom Waits.

Sagt om Ole Ask:

Tom Russell: 
"He is definitely a world class performer who could cut it anywhere" 
Blues on Stage, American magazine: 
"Ole does have one of those hard to forget voices" 
Michael Allison - The Global Muse: 
"There's good music, and then there's Ask. Enough said."

Til toppen


10. november 2002 - Ola Nordskar

...40 år er mer enn nok
rundt den samme sola. 
Jeg går inn for landing, 
se opp her kommer Ola. 
Om jeg faller som en fell 
skal noe i meg leve, 
i en sang til ditt behag. 
Kunsten er å leve. 
Endelig for seint å snu, 
jeg er Ola, hva er du...

Jeg, ola.no, har sunget og spilt viser siden 70-tallet. Gjennom tolkning av kjente viser, fra Ole Paus, Cornelis Vreeswijk, Mikael Wiehe og de klassiske amerikanske singer/songwriterne, Bob Dylan, Paul Simon, til mine egne viser vokste fram. I konkurranse med kanon, tok det tid for mine egne låter å nå fram i repertoaret. Men langsomt sprengte de seg opp, og har nå fortrengt nesten alt annet på mine opptredener.

Jeg har spilt på en rekke konserter og festivaler, turnert i det meste av vårt eget land, og i alle våre nordiske naboland. Mine sanger er oversatt og spilt inn på flere av våre søsterspråk, og jeg har oversatt andre nordister til mitt morsmål. I nordisk visemiljø har jeg vært ivrig med, bla med på opprettelsen av organisasjonen Nordvisa, naturligvis særlig aktiv i Oslo, fra Jeppe på Vinderen og Kimen på Grønland, til dagens Josefine og Nye Skalder. 

Gjennom et par år bidro jeg ukentlig med ei vise til Nitimens humorbilag. Med mine viser har jeg bidratt på flere samleplater. En rekke singler så også dagens lys, før jeg i 1999 fikk ut min første samlede solo cd: Endelig for seint å snu. En definitiv suksess, spør du meg! Mange av sangene er jevnlig spilt på norske og nordiske radiokanaler, noen har også kommet på trykk i visebøker.

I alle år har jeg drevet et vekselbruk mellom viser og fysisk arbeid, kropp og sjel. Jobbet og diktet meg gjennom et moderne menneskelivs faser, fra singel og søkende til lykkelig familiefar, og ut på den andre siden igjen! Jeg håper livet har gjort sangene mine til konkrete historier om levd liv, i både smil og smerte, i vår tid. En maskulin stemme til ofte myke tema. Musikalsk akkompagnerer jeg meg selv med gitar og egne temperaturskapende visemelodier.

Til toppen


17. november 2002 - Steinar Bjørnhaug Johansen

Steinar Bjørnhaug Johansen er et nytt, stort tilskudd til singer/songwriter-tradisjonen i Norge.

Han skriver alt stoffet sitt selv med norske tekster. Tekster som ganske enkelt handler om livet, noen ganger mykt og fint, andre ganger sint...

På scenen har han bare seg selv, sin stemme og sin klassiske gitar.

Til toppen


1. desember 2002 - Bjørn-Peder Johansen

- "Underveis" - Han har bodd i Oslo hele sitt voksne liv, men har beholdt sin brønnøy-dialekt og tekstene og musikken gjenspeiler ofte dette; det å være underveis som menneske og artist.

Bjørn-Peder JohansenBjørn-Peder Johansen reiste høsten 2002 til USA for å fullføre innspillingen av sin første soloskive, som gies ut over nyttår. Med dette fullføres mange års planlegging og en livslang drøm. Sanger og tekster er med små unntak selvskrevet. Med seg på produksjonen har han hatt både norske og amerikanske musikere i toppklasse. Musikken kan beskrives som viserock, - med tekster på norsk. Bjørn-Peder Johansen ble vinner av P1s demo 19. september og har etter dette fått respons fra flere plateselskaper.

På "Skuret" 1. desember vil han presentere materiale fra sin kommende CD "Underveis" i en akustisk form. Med seg har han tre eminente musikere:

Akustisk gitar: Bjarne Storeng 
Perkusjon : Geir Ormøy 
Bass: Kay Hendriksen

Bjørn-Peder Johansen er ingen nybegynner i faget. Han har spilt gitar og sunget i band siden han var en neve stor. Men etter å ha vært innom det meste av musikkstiler har han de siste årene mer og mer utviklet seg i en akustisk retning.

Selv om han er glad i all god musikk er kanskje "singer/songwriter"- tradisjonen den som ligger hans hjerte nærmest. Fellesnevneren er sansen for den gode tekst / melodi og et ærlig og personlig uttrykk.

Bjørn-Peder Johansen har skrevet og co-skrevet musikk til i alt 10 låter på sin søster Anne-Kristins to utgivelser: "I`ve got dreams" (1993) og "Wild Mountain Calling" (2002).

Hva andre sier om Bjørn-Peder Johansen:

"Det er veldig få som skriver på norsk i dag, i hvert fall av det jeg får inn i mengden til P1 demo, og jeg synes vi skal vektlegge norske artister som skriver på norsk. .. Bjørn-Peder Johansen han greier å få til gode tekster. Han greier å få til gode visepopmelodier. Og så har han et godt støtteapparat. Å få med seg Claudia Scott og gode musikere i fra USA der han har spilt inn denne CD'en, det er jo et kjempepluss, altså! En skal jo trekke fram det. Så han har absolutt masse inne, og det er jo en fordel når en skal ut og etablere seg som musiker !" 
Øyvind Andre Haram, NRK P1"Kveldsåpent", 19.09.2002

"Håper du hadde en fin tur tilbake til Norge. Det var veldig hyggelig å bli kjent med deg og jobbe sammen med deg i studio. Jeg har gått rundt og nynnet på sangene dine her i huset. Jeg håper nå du får en bra distribusjon, slik at CD'en din kommer ut til mange! Lykke til fremover!"
Claudia - Claudia Scott (Co-produsent i USA)

Til toppen


8. desember 2002 - Kristin Berglund

Kristin Berglund er en av få kvinnelige norske artister som holder et godt internasjonalt nivå innen bluesgenren. Som vokalist så vel som gitarist, er hun i en klasse for seg. Hun er samtidig en eksponent for en gren av bluesmusikken som står fram som svært viktig.Kristin Berglund

Kristin ble årets bluesprisvinner under Notodden Bluesfestival 2000. En pris som henger svært høyt innen denne musikkgenren i Norge så vel som utenfor landets grenser.

Under konserten på Skuret vil hun ha en egen avdeling med fokus på "Bluesens tøffe damer": Det er ikke altfor mange som kjenner til at bluesmusikken har hatt en del sentrale, kvinnelige stilskapere som blant andre Memphis Minnie og Sippie Wallace og Sister Rosetta Tharpe

Kristin fører med sitt reportoar denne tradisjonen videre, representert ved låter skrevet av såvel disse foregangskvinnene samt gjennom sitt eget orginalmateriale, hvor Kristin lager stoff som er inspirert av blues/folk/roots tradisjonen. 

Kristin høstet gode kritikker for sin siste cd "Where's the soul gonna go" (2002). Her har hun selv skrevet alle låtene. Med seg i studio som gjesteartist hadde hun bl.a. spelemannsbluesprisvinner Bjørn Berge, mannen som må ha minst 12 ekstra usynlige fingre til å spille gitar med, slik høres det nemlig ut.

Konserten på Skuret vil foruten avdelingen om "Bluesens tøffe damer" også inneholde mye av hennes eget stoff.

NB!! Hør en times presentasjon av henne blir det på NRK P2 lørdag 7. desember kl. 18:05 i programmet "Rundt et flygel med Kristin Berglund", så kommer dere oppdatert til konserten...

 Til toppen


15. desember 2002 - Juleavslutning - Åpen scene!

Etter nok en spennende sesong i Nye Skalder avslutter vi, tradisjonen tro, med en kveld med åpen scene.

Her er det plass for alle som vil bidra til en flott sesongavslutning. Møt opp, ta med instrument og/eller stemme, så får du spille et par låter som du liker. De kan gjerne være inspirert av årstida eller den forestående høytiden, men det er ingen betingelse.

I løpet av kvelden er det også lagt inn noen overraskelser, samt en litt fyldigere presentasjon av noen artister som vi kan vente å få som hovedartister til våren.

En kjempefin anledning til å få ønsket hverandre god jul, og få en anledning til å oppleve bredden i det mangfoldet av uttrykk som Nye Skalder vil få fram!

En liten forfriskning vanker også... Og denne kvelden er det gratis inngang! 

Hjertelig velkommen!

Til toppen