Vårt konsertsted er
Bør & Børsen
Trondheimsvn. 13

(4. kvartal fra Akerselva)

Konsertene starter
kl 20 hver torsdag.

Entré: kr. 50,-
Nye Skalder - GRATIS

NB: Etter konsertene:
ÅPEN SCENE
- ta med deg stemmen
og kom!

Viseklubben Nye Skalder

Trubadurenes torsdager

Artister som skal spille, må sende oss bilde og presseskriv i god tid - helst med epost.

Tor 28. aug 2003 Espen Hagerup

Skrive ut programmet? Klikk på bildet over for å laste ned en PDF-fil som kan skrives ut (0,6 MB).

Tor 4. sep 2003 Gaupås Reistad Duo
Tor 11. sep 2003 Rolf U. Aakervik m/band
Tor 18. sep 2003 Halvsøstra
Tor 25. sep 2003 Martin & Maja
Tor 2. okt 2003 Bjørn-Peder Johansen
Tor 9. okt 2003 Dan Fägerquist
Tor 16. okt 2003 Karl Heldal
Tor 23. okt 2003 Marianne Kostøl
Tor 30. okt 2003 Tina Sejling
tor 6. nov 2003 Momo Checzin
Tor 13. nov 2003 Belinda
tor 20. nov 2003 Ross Johnsen
tor 27. nov 2003 Tempo-88
tor 4. des 2003 Steinar Gjerholm
Man 8. des 2003 Nordisk Visefest 2003
Tor 11. des 2003 Birgitte Damberg Trio
Tor 18. des 2003 Juleavslutning m/åpen sceneTrubadurenes Torsdager høsten 2003
Tor 28. aug

Espen Hagerup

spiller Bellman med stor entusiasme da han svever i den villfarelse at oslobohemen anno år 2000 er beslektet med stocholmssubben på slutten av 1700-tallet. I hans egne tekster lyser nå og da nødblussene over enderimene, men med litt velvilje er "tredje" og "tragedie" et gangbart rim for de fleste .
Dette er avskjedskonserten før Espen og Eva emigrerer til Rhodos!

Tor 4. sep

Gaupås Reistad Duo

Hilde Gaupås og Åsmund Reistad presenterer musikk inspirert av blues og cabaret. Repertoaret består av egenskrevet musikk samt noen coverlåter, av bl.a. Tom Waits. Stilmessig ligger duoens musikk i grenselandet mellom jazz og samtidsmusikk - med innslag av pop og vise. De har hatt en rekke konserter i Oslo og Akershus, bl.a. På Stengrunn-festivalen, Munch-museet og Viseklubben Josefine samt live program på NRK P2.

Tor 11. sep

Rolf U. Aakervik m/band
Rolf Aakervik band er et bomberomsband av godt voksne menn som har spilt sammen i mer enn 20 år. Musikken er en blanding egenprodusert blues, vise, soul og rock med norske tekster. Rolf Aakervik Band består av Rolf Aakervik, sang og gitar (kjent som rock-, blues- og visesanger med bl.a plateinnspillinger fra bl.a. Sugarbeats, Rolfs Pris og Bazar). Ola Haugbo, bass (spilt i flere band bl.a. tidlig Ruphus). Truls Arnesen, gitar (også lang erfaring fra flere band bl.a. fra tidlig Ruphus). Erik Hagen, trommer (ulike bandsammenhenger). Vi har siden begynnelsen av 80-tallet dukket opp på solidaritetsarrangementer, frikonserter, puber, viseklubber og private fester. De seneste årene bl.a. på 17 mai for alle, på Svalbard, Josefine Viseklubb, teaterbåten Innvik, bluespuben Muddy Waters. Les Rolfs brosjyre...

Tor 18. sep

Halvsøstra
5 kvinner med forkjærlighet for latinsk intensitet, norsk urgroove, indisk krydder, samisk mystikk, kvinnestemmer i lyrisk harmoni og eksepsjonelt fottøy! Halvsøstra er sterkt beslektet med et av de første jentebandene i Norge, Amtmandens Døtre, som var aktive midt på 70-tallet. Den gang brøytet de vei for spilleglade jenter i alle aldre. Halvparten av medlemmene i Halvsøstra var med der, og da var de bare halvparten så gamle som nå.
I tillegg til Amtmandens Døtres gamle lydbilde med sang og strengeinstrumenter har Halvsøstra fått rytmisk og rå drahjelp inn i det nye tusenåret av en halvung bassist og en heltent trekkspiller som strekker assosiasjonene østover med sitt fargesterke spill. Kjersti Martinsen (ukulele, gitar, sang), Bente Geving (mandolin, sang), Hege Rimestad (fele, gitar, sang), Ellen Baalsrud (trekkspill), Venja Ruud Nilsen (bass). Les mer...

Tor 25. sep

Martin & Maja

inviterer til en stemningsfull og hyggelig visekonsert basert på egne og andres låter. De traff hverandre på Visskolan i Kungälv høsten 2002 og har siden turnert, gjestet festivaler og spilt konserter sammen. Maja Sandberg er kjent for sine teatralske uttrykk, musikalitet og vakre stemme, mens Martin Aakervik er en habil og rytmisk gitarist og låtskriver. Tilsammen utfyller de hverandre med smittende musikk-glede og glimt i øyet.
Denne kvelden har de laget kvartett med Torbjørn Holte på bass og Øyvind Rauset på fiolin, begge fra Oslo Radio Orkester.

Tor 2. okt

Bjørn-Peder Johansen

Denne kvelden er det duket for en akustisk konsert med brønnøyværingen Bjørn-Peder Johansen. Med seg har han sin faste gitarist, Bjarne Storeng. Sentralt i en times lang konsert står debutalbumet ”Underveis”, som kom ut tidligere i år. CDn har fått gode kritikker i landets aviser og har fått mye radiospilling. Ikke minst sangen ”Solgangsbris” som lå hele 10 uker på Norsktoppen denne våren!
På Bjørn-Peders hjemmeside får du vite mer og høre klipp fra CD'n! Eller sjekk NRKs artikkel om ham HER.

Les pressemeldingen.

Tor 9. okt

Dan Fägerquist

Sanger av Vladimir Vysotskij
Den svenske sangaren Dan Fägerquist besøker oss, kanskje sammen med en annen musiker. En treakkordskonsert med sanger om liv og død, kjærlighet, galskap, misbruk, panikk og frihet.

Tor 16. okt

Karl Heldal

har bakgrunn fra visemiljøet på 60- og 70-tallet. I løpet av de siste 10 årene har han opptrådt med nytt og eget repertoar. I fjor ble han kåret til ukens vinner på P1s demokonkurranse med sangen ”Åh! var jeg fri”.

Med seg har han Åsmund Reistad på kontrabass (kjent fra bl.a. Chateau Spelemannslag, Gaupås-Reistad Duo, Birgitte Damberg Trio); Irene Tillung på trekkspill (Folkevisegruppa Tindra); og Emilie Heldal Lidsheim på fiolin (Barratt Dues Talentskole). LES MER...

Tor 23. okt

Marianne Kostøl

- en solid veteran i viseverdenen. Hun skriver tekster med historier fra hverdagslivet blandet med naturstemninger. Noen er samtidskritiske. Marianne Kostøl har sitt eget uttrykk og en fin, klar visestemme og har utgitt flere CD'er.

Tor 30. okt

Tina Sejling
Tina Sejling spiller egne kjærlighetskretsende sanger på flere språk. Hun er dansk, har gått på viseskolen i Sverige og de siste tre år vært bosatt i Norge. I begynnelsen av år 2000 kom hennes debut-cd "Under huden." Hun akkompagnerer seg selv på gitar og inviterer til et avbrekk i en hektisk hverdag.

Tor 6. nov

Chriss til venstre, Momo til høyreMomo Checzin
Momo synger som Bjørk, skriver tekster som Ani DiFranco og lager melodier som Joni Mitchell. Med seg på gitar har han den karismatiske gitaristen Chriss Voll..

Tor 13. nov

Belinda

Fra Øystein Wingaard Wolfs omtale:
Belinda Ho er en artist som spiller på mange strenger. Dels er hun en gitarist som akkompagnerer seg selv smakfullt og sobert. Dels har hun en lyrisk og skjør stemme som flommer som Mekongelven når monsunen setter inn.

Hun skriver kloke og bittersøte tekster som får tone av hennes særpregede lyriske talent.

Med seg på scenen har hun jazz-pianisten Hans Christian Bjørne.

Les mer...

Tor 20. nov

Ross Johnsen
fra Atlanta, Georgia, kom til Oslo for et par år siden som flyktning. Hans gitarspill er en groovy blanding av deltablues, country og reggae i tradisjonen til musikere som Merle Travis og Bill Monroe. Tekstene hans dreier seg rundt livet i Amerikas forsteder, og gir oss en personlig beskrivelse av å være «White Man in Amerika».

Ross har en annen spesialitet: Sweetstick , et lite trestrenget instrument som minner om en mini-balalaika med lang hals. Denne får vi også høre ham spille. Han er den eneste instrumentmaker som lager dem her i Europa, og flere norske visesangere har allerede skaffet seg et eksemplar. Det er fortsatt mulig å bestille!

Tor 27. nov

Tempo 88Tempo 88
er en gitarbasert trio som benytter akustiske gitarer og elbass.

Kirsten Dalen (bass, sang, gitar), Bjørn Vinje (gitar, sang) og Kjersti Berger (bass, gitar, sang) har spilt sammen siden høsten 1999. De startet opp med å spille countrylåter. Senere utvidet de repertoaret med egne viser, og kveldens program består kun av eget materiale. Musikken inneholder elementer av latin, country og R & B. Tekstene (på norsk) spenner over et vidt spekter, fra politikk til poesi.

Tor 4. des

Steinar Gjerholm
Fra Oslo-bandet "Seint Ute". I fjor høst kunne vi høre låtene til denne blues- og gitarinspirerte låtskriveren på norsktoppen. Nå får vi en intimkonsert, og en slags unplugged versjon av dette. Steinar Gjerholm har drevet med musikk i en årrekke, både i band og dramagrupper. Han har til og med vært vår egen Martin Aakerviks læremester! Med seg har han Inge Norum, trommer, Atle Johnsen, bass og Roy Skog, fløyte, gitar og sang.

Steinar Gjerholm
Man 8. des

Nordisk Visefest 2003
Etter å ha vært på turné siden 21. november flere steder i både Sverige, Finland, Danmark og Norge avsluttes turneen Nordisk Visefest 2003 på Bør & Børsen. Les mer...

Tor 11. des

Birgitte Damberg Trio

Birgitte Damberg presenterer egenskrevet tekst og musikk i genren moderne jazz. Musikken er melodisk og stemningsfull. Det melankolske aspektet trer tydelig frem, uten at musikken av den grunn blir trist. En klype humor og briljant fremførelse gjør konsertopplevelsen stor.
Hun har med seg musikerne Per Einar Watle (gitar), og Åsmund Reistad (kontrabass).

Tor 18. des

JULEAVSLUTNING

med åpen scene hele kvelden - og det går rykter om sprudlende overraskelser.
(Ryktene er nå bekreftet av sikre kilder. Red.anm.)

(Til toppen av sida)