Startside

Hvem er vi?

Våren 2002

Tidligere arrangementer

Møt styret!

Info fra styret

Viseklubben Nye Skalder
nyslogo.gif - 1153 Bytes

Program på Kampen Kafé våren 2001

Alle kveldene starter programmet kl. 1930

SØNDAG HOVEDARTIST
28. januar Åpen scene
4. februar Unni Wilhelmsen
11. februar Tor Ærlig
18. februar Erlend Jegstad &The E. J. Project
25. februar Jon Denman
3. mars (lørdag) Årsmøte / Jubileumskonsert og fest
4. mars På Balkongen
11. mars Dan Viktor
18. mars Chriss og Martin
25. mars Åpen scene med jam
1. april Deb Girnius
8. april Palmesøndag
15. april 1. påskedag
22. april Gunnar Kollstad
29. april Åpen scene 
6. mai Einar Viken
13. mai Marion Hestholm
20. mai Dan Fägerquist og Eldsjäl
27. mai Åpen scene

Nye Skalders 5-årsjubileum

Nye Skalder, viseklubben med det utvidete visebegrepet, har nå eksistert i over fem år.

Dette skal markeres, og det vil vi gjøre med en kjempejubileumsfest!

For å markere at dette er noe spesielt, har vi lagt arrangementet til årsmøtedagen 3. mars, for å få så mange som mulig av medlemmene (og andre)  til å komme på årsmøtet!

Til toppen


4. februar 2001 - Unni Wilhelmsen!

Hvorfor vil Unni Wilhelmsen spille for luselønn hos oss? Jo, hun sprang ut fra en forløper til Nye Skalder for noen år siden: "Mjuk Mic" på Smuget. Derfor er vi glade for at hun fremdeles husker oss, og vi gleder oss til en kveld på Kampen sammen med henne. 

Til toppen


11. februar 2001 - Tor Ærlig

Tor Ærlig har fått skryt både for sine sangtekster og sine tegneserier. Debuten med bandet Kaptein Tordenbrak førte til A-listing i Petre for låta "Generasjon f.eks" og opptreden på underholdningsprogrammet Wiese.

Han har gitt ut 4 nummer av sitt eget tegneserieblad Evig Ung, og opptrer ellers i bladet Forresten.

Han er også så vidt vi vet den eneste som har tegnet et tegneserieblad på direkten, på Metropol TV i fjor vår.

Tor Ærlig jobber med en ny CD, sammen med sitt nye band Sofagruppen, som planlegges utgitt til høsten.

Alene på scenen serverer han både ordakrobatikk og vare stemninger, akkompagnert av gitar, munnspill, kazoo (og ikke så rent sjelden: trampeklapp).

Til toppen


25. februar 2001 - Jon Denman

Svensk trubadur med et stort og variert program. Skriver egne viser med tendenser til samfunnskritisk innhold, og med en blues-inspirert musikalsk drakt. Han har også de klassiske svenske skaldene på repertoaret, som Bellman, Taube, Ferlin, Dan Andersson ++.

Spesialiteten er imidlertid Vladimir Vysotskij, og han har nylig gitt ut en CD med utrolig bra Vysotskij-tolkninger. Den blir garantert å få kjøpt på Kampen.

Hva han kommer til å spille? "Egna, lustiga visor", påstår han. Men vi får se om vi ikke kan klare å lokke frem en Vysotskij også....

Til toppen


28. januar, 25. mars, 29. april og 27. mai 2001 - Åpen scene

Vi følger opp tradisjonen, og setter av noen kvelder i løpet av sesongen til åpen scene. Der kan alle som vil bidra med egne eller andres låter i personlig innpakning. Det er bare to regler som gjelder:

  1. Meld dere på til den som er ansvarlig fra styret
  2. Bare to låter kan fremføres om gangen

Hvis det så blir tid til overs, vil vi gjerne la dere få spille flere låter når vi har "gått runden". Blir det ikke tid til flere låter akkurat denne kvelden, er det bare å møte opp neste helg, for vi har alltid åpen scene, også på de kveldene vi har en hovedartist på programmet.

25. mars forsøker vi et eksperiment: Åpen scene med et mye sterkere innslag av jam enn det strenge opplegget vi ellers følger...

27. mai sier vi takk for en flott vårsesong med innslag fra Nye Skalders egne rekker, og en åpen scene med plass for de fleste som vil på.

Takk for nå og velkommen tilbake til høsten!

Til toppen


18. februar 2001 - Erlend Jegstad & The E. J. Project

Erlend har vært med i viseklubben i litt over et halvt år, og brukt den aktivt som et sted å teste nye sanger, bli scenevant og få inspirasjon fra andre musikere.

Stilen hans er vel en slags melankolsk vise sang som er inspirert av mange forskjellige stilarter i musikken, og tekstene og fremførelsen av dem står alltid i sentrum.

Tekstene er ganske direkte og ærlige ,og det kan til tider bli litt grovt og rått for å understreke poenger ol. På denne konserten har han for første gang med seg et band på endel av låtene, noe som kanskje har dratt låtene litt bort fra den opprinnelige stilen, men i høyeste grad har beriket låtene musikalsk. De tre musikerne er gamle folkehøyskolevenner og de er rimelig jazzfikserte hele gjengen.

Når det gjelder navnet på bandet ,så ble han nødt til å legge inn veto og kalle det........

ERLEND JEGSTAD & THE E. J. PROJECT

Erlend Jegstad: Vokal og gitar
Erlend Gjerde: Trommer
Simen Haave: Bass
Henrik Rindal: El. gitar

Til toppen


4. mars 2001 - På Balkongen

Vokalist og låtskriver Hege Helene Johansen har med seg
Jan Martin Smørdal Johansen (gitar),
Hemund Nygård (trommer),
Carl Fredrik Bommen (bass)
og
Rune Eriksen (tangenter).

Sammen utgjør de gruppa På Balkongen.

Musikken de spiller er egenkomponert og på norsk. Etter et halvt års leteperiode i øvingslokaler, vil gruppa presentere musikk som spenner fra det lekne til det vakre.

Konserten på Kafé Kampen vil også inneholde en rekke urframføringer.

Til toppen


11. mars 2001 - Dan Viktor

Dan Viktor er en ung, absolutt fremadstormende svensk visekunstner som holder til i Göteborg.

Visene han framfører skriver han selv, og inspirasjonskildene er mange.

I likhet med flere av de som har spilt på NYS Levende, har Dan Viktor også en fortid fra viselinjen ved Nordiska folkhögskolan i Kungälv.

Les mer om ham på hjemmesiden hans: http://listen.to/danviktor

Til toppen


18. mars 2001 - Chriss og Martin

Martin & Chriss er to unge visesangere, som spiller sammen på Kafe Kampen søndag 18. mars. Her er det duket for spennende innslag av låter som er skrevet til denne kvelden. Dette vil da bli en urfremførelse, og ikke nok med det, det er deres første samarbeid noensinne. 

De stiftet bekjentskap første gang under festivalen "Viser ved Kanalen" i fjor. Og har blitt meget gode venner. Begge er dyktige låtskrivere, gode på instrumentene sine, og skal denne kvelden forsøke seg på et bredt spekter av forskjellige musikksjangere. 

Martin (25) er født og oppvokst i Oslo, startet som rockegitarist, og har spilt i mange band. Arbeidet med Kulturgrupper, men hjertet er festet til låtskriving og fremførelse. 

Chriss (26) er fra mer grisgrendte strøk som for eksempel Moss. Han starta også med rock, men på grunn av en karakteristisk stemme la han vekt på visesang. 

Sosialrealistiske overraskelser venter den som stikker innom.

Til toppen

1. april 2001 - Deb Girnius

Deb flyttet til Norge fra Kansas (USA) i 1994.

Hun har siden turnert med bl. a.
Joey Tempest (ex-Europe), Merit Hemmingson og Caroline Waters (tidl. Asplin). Hun har også deltatt på flere norske og amerikanske plateproduksjoner, samt opptrådd i en rekke norske og svenske TV-produksjoner.

Deb har opparbeidet seg et ry som Norges mest aktive og etterspurte kvinnelige trubadur. Hun har turnert landet rundt med sitt "one-woman-show".

I fjor turnerte hun både alene, med band, i duo med Frode Johansen, duo med Kristin Berglund og flere andre i Norge, USA, Makedonia og Kosovo.

Deb har en sterk, flexibel og varm stemme akkompagnert av en stilsikker rytmegitar. Repertoiret bestar av klassisk rock, pop, country og egne sanger. Hun blir sammenlignet med bl. a.
Melissa Etheridge, Bonnie Raitt, Sheryl Crow og Janis Joplin.

Til toppen

8. april 2001 - Palmesøndag

Påsketur?

Til toppen


15. april 2001 - 1. påskedag

Hjem fra påsketur?

Til toppen


22. april 2001 - Gunnar Kollstad

Gunnar Kollstads viser er ikke helt det en vanligvis forbinder med viser, i følge ham selv... Noen av melodiene passer inn i viseformen, men han har hørt mye på tradisjonell amerikansk musikk, og en del av sangene bærer preg av dette. Noe er også rein blues.

Heller ikke tekstene er alltid det man forbinder med visetekster (igjen i følge ham selv) Noe av det er mere rock'n roll på norsk. Mange av låtene er humoristiske, men ofte med en alvorlig undertone. 

Selv om mange av sangene handler om "damer", har han hele spekteret fra det vare og ømme til kraftfulle skildringer av mennesker på livets skyggeside.

Han akkompagnerer seg selv på gitar og spiller av og til litt munnspill.

Til toppen


6. mai 2001 - Einar Viken

Dårlig vær, grantrær, gras & graastein og annet grums fra vestlandet, er noe av det denne herren med ørkenstemmen kan tilby når han entrer scenen på Kampen Kafé, i regi av viseklubben Nye Skalder.

Med sine egne og andres stålstrengte viser i country ala Nick Drake tradisjon, er han svært tilstede søndag 6. mai.

Einar har holdt på med med musikk på scene og i studio i over 10 år, og han har også gjestet scenen på NYS-kveldene flere ganger i forskjellige konstellasjoner, med og uten band.

Til toppen


13. mai 2001 - Marion Hestholm

Marion og bassfar (Jan Olav Renvaag) spiller på Kampen Kafé den 13. mai 2001. 

Stilen kan kalles popjazz, med islett av kabaret. Musikken gir et sammensatt repertoar av stemninger, mye fantasi og (galgen-) humor men også melodiøse og drømmende låter. 

Inspirasjonskilder: Kate Bush, Joni Mitchell, Genesis fra 70-årene. Marion spiller piano og synger, Jan Olav Renvaag spiller kontrabass.

Til toppen


20. mai 2001 - Dan Fägerquist og Eldsjäl

Denne svenske gruppa synger og spiller sanger av den russiske poeten og skuespilleren Vladimir Vysotskij

Med glød og varme og med tekstene oversatt til svensk tar de med publikum på en reise langs den smale grensen mellom liv og død, mellom kjærlighet og panikk. Her møtes nordisk nerve og russisk raseri i en treakkords-forestilling som lukter vemod, galskap og frihet. 

Dan Fägerquist & Eldsjäl har tidligere gjennomført flere suksessrike turnéer i Skandinavia, og de har også vært å høre i svensk, norsk og dansk radio.

De har nettopp sluppet sin første CD med sanger av Vysotskij på svensk.

I tillegg til Dan Fägerquist - sang og gitar, medvirker ildsjelene 
Mats Grahn - piano og trekkspill,
Johanna Dahl - cello.

Til toppen