Startside

Hvem er vi?

Tidligere arrangementer

Møt styret!

CD-tilbud

Linker

Nye Skalder
nyslogo.gif - 1153 Bytes

Program på Skuret Kulturpub våren 2002

Alle kveldene starter kl. 2000.  Entré kr. 50. Medlemmer av Nye Skalder: GRATIS
(Gjelder ikke Oslo gitarklubbs arrangementer)

SØNDAG HOVEDARTIST STED
10. februar Hør NRK Østlandssendingens reportasje fra kvelden (Åpnes i nytt vindu) Espen Hagerup
17. februar Se bilder fra Len Til's konsert her (Åpnes i nytt vindu) Len Til
24. februar Klassisk + åpen scene 
3. mars Synnøves Viseorkester
10. mars Tre fåglar och en ful
17. mars Jimmy Ginsby
24. mars Klassisk + åpen scene
31. mars Påske
7. april Marit Mathiesen
14. april Tekopp
21. april Geir Stenersen
28. april Klassisk + åpen scene
5. mai Arne Kvalnes
12. mai COYDOG
17. mai På G
19. mai Chriss Voll
23. mai Len Til MS Innvik
26. mai Klassisk + åpen scene
1. juni Musikkens dag Olaf Ryes plass
2. juni Ingrid Mohr
9. juni Sommeravslutning

10. februar 2002 - Espen Hagerup

Bellmann og jeg.

Espen Hagerup synger Bellmann og forteller om hans liv og levnet. Hagerup er en barndomsvenn av den svenske nasjonalskalden, og er i engere, men ikke desto mindre i kresne kretser kjent som en personlig og intens Bellmann-fortolker

Hør Østlandssendingens reportasje her

Til toppen


17. februar 2002 - Len Til

Len Til ble født i Ontario, Canada. Startet som musiker og låtskriver i en alder av 15 år, og i tiden som fulgte arbeidet han blant annet i Studio Lab. Theatre i Toronto. Han var også en av ildsjelene som Klikk her for å se bilder fra konsertenstartet 'The Northern Lights Annual Folk Festival' hjemme i Ontario. Han reiste mye rundt og holdt konserter. Både i Canada og Europa, inkludert en mengde radio- og TV-show.

På slutten av 70-tallet fikk han platekontrakt med Polygram (Universal), og kom da med albumet 'What can you do that ain't already been done a billion times?'. Dette fikk meget god mottagelse, og låten 'Mother Money' havnet på Top10 på europeiske radiostasjoner. Deretter har han hatt mange interessante jobber. Blant annet som support for Jethro Tull, Fairport Convention og Cornelis Vreeswijk. Anne Grete Preus jobbet for øvrig sammen med ham i starten av sin karriere.

Foruten å være en fremragende låtskriver og musiker, er Len Til også maler og skulptør. Har studert kunst på universitetsnivå, og har vært representert på en mengde utstillinger i inn- og utland. Mange av hans arbeider er solgt til utlandet.

I Oslo er han å finne på en mengde forskjellige spillesteder, og i mange forskjellige 'settinger'. Det være seg som soloartist eller også med andre 'utfyllende' musikere. 'Live' holder Len Til singer/songwriter-tradisjonen i hevd, og fører den ikke minst videre. Hans sceneopptreden er varm og følsom, slik også den nye cd'en 'Face It' bærer preg av.

Med seg på scenen denne kvelden har han

Louis Landa - Perkusjon
Helge Hovland - Gitar
Atle Rakvåg - Bass
Monika Nordli - Harm.voc.
Daffy - Gitar

Se bilder fra konserten her

Til toppen


24. februar, 24. mars, 28. april og 26. mai 2002 - Klassiske kvelder

Arrangør: Oslo gitarklubb

Den siste søndagen i hver måned er det Oslo gitarklubb som står for arrangementet på Skuret.

De spiller klassisk musikk, og holder konserter på ca. to timer.

Åpen scene disse kveldene vil også primært ha klassiske artister.

Inngang kr. 50,- (også for NYS-medlemmer)

Til toppen


3. mars 2002 - Synnøves Viseorkester

Viseband som spiller egenprodusert materiale og sigøynersanger, samt et lite utvalg sanger av Emmylou Harris, Mary Black, og Bob Dylan.

Synnøve Skree Skjeldal - vokal 
Solfrid Molland - piano, trekkspill, sang 
Hasse Bjørnstad - gitar 
Henning Hansen - kontrabass 
Torbjørn Holte - perkusjon, munnspill

Til toppen


10. mars 2002 - Tre fåglar och en ful

Edith Piaf, Jacques Brel, Rickard Wolff, Tom Waits, Nick Cave, eget materiale

Tre fåglar och en ful er fire elever fra Nordiska Folkhögskolans viselinje i Kungälv, Sverige.

I kabaretens ånd framfører de viser på en nyskapende og moderne måte.

Gitar, piano, fiolin, melodika, bass, perkusjon…

Tre fåglar och en ful har stemmer og tekst i sentrum, men støtter  hverandre med vakre arrangementer med mange forskjellige instrumenter.

Petra Björnsdotter, Erlend Jegstad, Loke Nyberg, Ylva Petrén er

Tre Fåglar och en ful.

Til toppen


17. mars 2002 - Jimmy Ginsby

NÆR LIVET-OPPLEVELSER
En kveld med Jimmy Ginsby

Jimmy Ginsby er en veletablert profil i vise-Sverige. En mangfoldig mann som nå har flyttet til Oslo.

Jimmy Ginsby er en svensk "singer/songwriter", en gren på det svenske visetreet. Han kjenner seg beslektet med bl.a. Dan Andersson, Nils Ferlin, Evert Taube, Ola Magnell, Mikael Wiehe, men også med bl.a. engelskmannen Nick Drake og russeren Vladimir Vysotskij.Jimmy Ginsby og Sven Appel fra Bastukvintetten (Klikk for større utgave)

I tillegg til å være visesanger er Jimmy Ginsby også musiker (gitar, trekkspilll, mandolin) og akkompagnerer gjerne. Han er oversetter av blant annet engelskspråklig dramatikk, samt Leonard Cohen. I løpet av mars måned 2002 kommer en plate med Jan Erik Lundqvist, som synger Leonard Cohen på svensk. Der har Jimmy bidratt med fem tolkninger, andre bidragsytere er Ulf Lundell, Rikard Wolff og Mikael Wiehe.

Jimmy Ginsby skriver også dramatikk, et barnestykke samt en monolog har hittil blitt satt opp på svenske scener. En diktsamling har han gitt ut, den finnes på Nasjonalbiblioteket i Oslo og heter "Jakten på Purpurhjärtat". Han har hatt stor suksess som Poetry Slam-poet i Sverige. Poetry Slam er en form for performance-lyrikk etter amerikansk mønster. Han deltar i stockholmsfinalen i april.

Siden 1994 har han også undervist også som gjestelærer på Nordiska Visskolan i Kungälv, han holder også kurs i, og foredrag om, kreativitet i tillegg til at han underviser blivende forfattere i skrivekunsten.

Han er med på CD-antologien "Sånger från Visträsket" med to låter. På "Visträsket Nr.II" er han med i egenskap av medlem i Bastukvintetten, et band som spiller sanger av Vladimir Vysotskij. De har spilt sammen siden 1994. Han har laget radioprogram for Sveriges Radio P4. Han er også skuespiller iblant.

På Skuret blir det Jimmys egne sanger som står i sentrum, en og annen Cohen-tekst på svensk får vi sikkert også høre. En kveld med stor humor og dypt alvor. Kvelden på Skuret den 17. mars ser han på som sin norgesdebut.

Til toppen


7. april 2002 - Marit Mathiesen

Marit Mathiesen - en spennende visesanger som kom ut med CD-en "11 sanger til" i fjor (produsent Bugge Wesseltoft) - sanger med iørefallende melodier til poetiske og nærværende tekster. 

Hun har markert seg som visesanger så langt tilbake som på slutten av 70-tallet, har 3 egne LP-utgivelser i begynnelsen av 80-tallet, samt fremførelse av Inger Hagerups tekster på LPen "Speilets tale" fra -92. 

I visegruppa "Ny von", fra slutten av 70-tallet, hører vi hennes stemme gi en fin og var tolkning av "Elinors vise".

Til toppen


14. april 2002 - Tekopp

Gruppen Tekopp plukker friskt fruktene fra det musikalske verdenstreet, og byr denne gangen på engelsk, norsk, svensk og portugisisk musikk.

Gruppen består av 
Camilla Bolling Frengen (sang og gitar), 
Anette Øverby (sang), 
Magnus Lilledahl (gitar og sang) og 
Jimmy Ginsby (gitar, mandolin og sang). 

Bandet er en smeltedigel av ulike musikalske uttrykk, og medlemmene har bakgrunn fra blant annet amerikansk, svensk og norsk visemiljø.

Medlemmene har vært aktive i Nye Skalder siden bandet ble startet hösten 2001.

Til toppen


21. april 2002 - Geir StenersenKlikk for større
          bilde

- en herrelaus hund rider igjen...

"... blant de absolutt fremste nordnorske tekstsnekkere som har krøpet fram på 90-tallet."
"... lekende språkbruk som bringer tankene til Dylan på 70-tallet."
"... får Jacques Brel til å spøke backstage."
"... en vakker og svært sjelden blomst i den nordnorske musikkfloraen."

Med slike karakteristikker fra lokalpressen og uttalt begeistring hos kulturelle ringrever som  Åge Aleksandersen, Ragnar Olsen og Arthur Arntzen m.fl. - samt noen hundre ulende fornøyde konsertgjengere i Tromsø og Harstad - burde det være atskillige gode grunner til å unne seg en musikalsk hyrdestund sammen med en herrelaus hund i Geir Stenersens skikkelse. Enten han oppleves som enslig trubadur, sammen med bandet "Herrelaus Hund", visekvartetten "Boknakaran" eller andre medmusikanter.

Dette er rett og slett nordnorsk visekunst på sitt aller, aller beste!

Med ærbødig inspirasjon fra giganter som Vreesvijk, Brel og Vysotskij, har Stenersen sitt høyst personlige uttrykk - med en intensitet og oppriktighet som er sjelden vare i våre dager.

Stilmessig spenner materialet fra hardtsvingende "drikkeviser" og syrlige samtidskommentarer til melankolske ballader og inderlig vakre kjærlighetserklæringer. Sangene er rå og provoserende, humoristiske og underfundige, vare og poetiske. De er sterke, ekte - og fremfor alt til å kjenne seg igjen i. Eller som en publikummer på Skarven så treffende uttrykte det: "Han sei nåkka når han søng…!"

Stenersen har vært hyrt inn som låtskriver for NRK Troms, han har opptrådt på "Du skal høre mye…" og han deltok på ByLarm med bandet "Herrelaus Hund" i 2001. Han er eneste nordnorske medlem i viseklubben "Nye Skalder" i Oslo, og har i den forbindelse gjort flere bejublede opptredener på hoved-stadens ymse visescener. Bl.a. representerte han klubben under "Musikkens Dag" både i 2000 og 2001.

Med andre ord; om du liker visekunst med trøkk, mål og mening - bør også du kjenne din besøkelsestid!

Vær klar for tekster som i det ene øyeblikket stryker deg varmt over kinnet, for så å gi alle de tilstedeværende - inklusive tekstforfatteren selv - et velrettet slag midt i trynet. Direkte og humoristisk, sårt og godt - og på nordnorsk, selvfølgelig.

"ta mæ hjæm og
pakk mæ inn og
søng mæ rolig ned"

"la mæ gjæmme
kropp og stæmme
vær mæ ti' og sted"

"men førrsiktig
alt e' viktig -
alt må komme med"

"kyss min lede
kjæl mæ glede
- ælsk mæ sakte fred"

Til toppen


5. mai 2002 - Arne Kvalnes

"HAR DU HÖRT MITT HJÄRTAS MELODI?"

Evert Taube - fra eventyrer til nasjonalskald

Evert Taube er en våre mest folkekjære poeter, og kanskje også den mest myteomspunnede.

Arne Kvalnes tar oss med på en musikalsk reise i Evert Taubes verden, og viser oss utviklingen i forfatterskapet fra de første,glade sjømannsvisene til de klassiske visene som hele Skandinavia elsker. 

Det vil også bli servert viser som er helt ukjente i Norge (og delvis Sverige!), for å vise spennvidden i forfatterskapet.

Arne Kvalnes har opptrådt på Viseklubben Nye Skalder med jevne mellomrom, hovedsaklig med egne viser. 

Men han har alltid følt en dyp takknemlighet for den viseskatten han har arvet av sin svenske dikterbroder, og nå skal han kvittere med en hel kveld med livsglede, humor, melankoli og dramatikk i skjønn forening.

Til toppen


12. mai 2002 - COYDOG

From The Deepest Woods of Norway

COYDOG har siden februar 2000 utviklet duo-formatet ved øvingsøkter, opptak og livejobbing. De har gjort et hundretalls konserter - i Norge, Danmark, Tysksland og Thailand! 

De startet med å øve inn låter Per Ivar Martinsen skrev på reise gjennom USA i 1999 (som også resulterte i bokutgivelsen "Tredje Territorium"). Supplert av gitarist Ben Basgårds låter og det de skriver sammen, har de i dag mer enn 50 originale låter ... 

Hvor befinner de seg i et musikalsk terreng? Et sted i grenselandet country, blues og folkrock. Med forkjærlighet for akustisk gitar, slide og lapsteel gir de assosiasjoner til bl.a. Morphine unplugged (sic) og Kelly Joe Phelps, men man kan heller ikke utelate De Tre Store C'er: Cohen, Cooder & Cash

COYDOG henter sitt navn fra blandingsrasen som forekommer i den amerikanske Midtvestens ørkenområder: På naturens vis oppstår det tiltrekning og lidenskap mellom coyoter og bikkjer, og avkommet kalles "Coydogs" - et vellystig møte mellom ørken og sivilisasjon …

Singelen "Death Valley Waltz" (Erika 2000), ble spilt inn i en kirke i Oslo. Den høstet lovord i Tyskland, heavy rotasjon på Finsk "Radiomafia" og et bredt publikum gjennom Freetrax på web. 

Samarbeid med DoubleDaddy Records i Berlin resulterte i en serie klubbkonserter i september 2000. Utgivelsen "Vanilla Tree Tour/Live at The BluesCafé" (DDR 2000) brukes til å promotere bandet i Berlin og Europa for øvrig. I juli 2001 gjorde COYDOG festivaljobber i Rudolstadt sammen med Calexico og Taj Mahal ...

Per Ivar Martinsen har tidligere utgitt plater under navnene Nowhere Man og Grünt People. Han er også poet og oversetter, har utgitt fire diktsamlinger og bl.a. oversatt Jim Carrolls klassiker "The Basketball Diaries" til norsk. Siste utgivelser på Tiden Norsk Forlag er "Tredje Territorium" (2000) og gjendiktningen "Charles Simic, Hotel Insomnia, dikt i utvalg" (2001). COYDOG's bidrag til litteraturmagasinet Vinduets "Lydbok" i mai 2001 henter tekst fra Martinsens siste bok. 

Ben Basgård bor i København. Har spilt på plater for Obsession, Red Yellow Blue og To Rustne Herrer. Bodde i London 95-97 som gitarist for Pulse.

Til toppen


17. mai 2002 - På G

"På G" spiller på Café August, Karlstad, 17. mai kl. 20. 

cc 50:- SEK

Hvem er vi? Jo, På G, er et helt nytt svensk/norsk samarbeide mellom to unge låtskrivere, Sara Äleklint og Martin Aakervik Andersen. De møttes for ikke mange ukene siden gjennom viseklubben Nye Skalder i Oslo. En klubb som jobber for at visesangere av ymse slaget skal treffes og skaffe seg kontakter, spille på "Åpen Scene", og nyte gode konserter.

Litt om oss… Sara Äleklint er svensk statsborger (Karlstad) og skriver egne poplåter på engelsk. Sunget i kor. Har gjort trubadur jobber i Nepal , New Zealand og andre spennende steder i verden. Spiller gitar og synger som en Gudinne.. Martin Aakervik Andersen, (Norge, Oslo) er en tidligere rocke gitarist, som begynte å skrive egne låter på norsk for noen år siden. Sitter også i styret til viseklubben. Spiller gitar og synger. Har spilt i Hellas, Sverige, Danmark, og selvfølgelig Norge..

Hva skjer den 17. mai på Café August? Her blir det en god musikalsk blanding mellom mange sjangere. Norske, engelske og svenske tekster. Cover og eget. Vakkert, rytmisk og veldig variert. For mens Sara popper, med sine fengende låter og flotte stemme, tar Martin oss litt dypere ned, med sin originalitet og egenart. Jeg tror dette blir en kveld for unge og gamle, tykke og tynne, og selvfølgelig de som liker levende musikk. Vi gleder oss!

Til toppen


19. mai 2002 - Chriss Voll

Klikk for å studere Chriss nærmere...Chriss Voll har siden 1990 skrevet musikk og spilt gitar i diverse sammenhenger. Alt fra progmusikk til viser, med og uten band. Han har fremført viser av Ole Paus og Alf Prøysen. Holdt konserter med eget materiale i Kristiansand, Skien, Moss og Oslo for å nevne noen steder. Skrevet kirkemusikk. Tonesatt dikt av Edgar Allan Poe. Opptrådt sammen med Martin Aakervik Andersen i duoen "Gatelangs" på Musikkens Dag i Oslo. Varma opp for Åge Aleksandersen på Viser ved kanalen i Telemark. 

Et av favorittemnene til Chriss er kjærligheten. Og dette skriver han mye om. Ikke bare den triste, men også den vemodige. Den glade kjærligheten overlater han til sitt privatliv!!!! 

Chriss er inspirert av mange forskjellige musikere, men er nok mest påvirket av Ole Paus.

Chriss synes det er spennende og utfordrende å sette sammen nye grupper og besetninger til de konsertene han holder. Denne gang kommer han til å ha med seg Øyvind Rauset på fiolin og Øyvind Svendsen på trompet. Begge meget dyktige musikere som fortjener all den oppmerksomhet de kan få.

 Til toppen


23. mai 2002 kl 20 - Len Til (på teaterbåten MS Innvik)

Dette er et arrangement som Nye Skalder ikke står bak, men siden artisten er så sterkt knyttet til klubben finner webaktøren det riktig å sette inn reklame for det allikevel.

Velkommen til en unik akustisk konsert med den

kanadiske sanger & låtskriver Len og hans band Paradigm

Opplev god musikk I båtens intime konsert-sal og bli med på en glad

VÅR-FEST i båtens salong og på dekk etterpå. 

Mat, øl og vin til salgs. Lugarer til leie for overnatting om bord

Teater-båten Innvik

(Nordic Black Teatre)

V/Langkaia, Bjørvika, Oslo

Pris: Kr 150 ved ombordstigning. Ved forhåndsbestilling Kr 125

Booking  stage@msinnvik.no or tel. 22 41 95 00 / 93 06 84 46

Til toppen


1. juni 2002 - Musikkens dag

I fem år har Nye Skalder vært med på å arrangere Musikkens Dag i Oslo. Ansvaret har vært både å framskaffe artister til scenen på Olaf Ryes plass, samt å hjelpe til med den tekniske avviklingen.

Her er programmet for vise-, akustisk-, stemme-scenen på Olaf Ryes plass 1. juni 2002:

Tid Navn Sjanger
12:50 Tempo 88 Viser
13:15 Eva Nykvist Viser
13:40 Martin Aakervik Andersen Viser
14:05 Eyolf Stiksrud Viser
14:30 Opera i Tiden Opera
14:55 Oda Høilund Singer/songwriter
15:20 Tekopp Visesang
15:45 Ensemble Tataritou Vokal - Fransk renessanse
16:10 Female Vokal pop
16:35 Hakan Markussen Viserock
17:00 Boygard Pop-rock
17:25 Folk Transatlantisk folkemusikk
17:50 Stian Eriksen Singer/songwriter
18:15 Mono Blue & Bird Bone Viserock
18:40 Solfa Vokal pop

Som dere ser er det mange av "våre" artister som er innom, så møt opp til en hyggelig lørdag på Grünerløkka! Og arrangementet er helt gratis...

Resten av programmet for de andre scenene finner du på Musikkens Dag-sidene

Til toppen


2. juni 2002 - Ingrid Mohr

Klikk for større bildeIngrid Mohr kom med ny, ”visuell” CD  -  ”LOOK!” i februar 2002. Her gjør hun selv det meste;  komponerer all musikk, spiller, synger og arrangerer.  Hun har også selv bestemt det grafiske konseptet på CD-omslaget.

Musikken er en hybrid mellom Kate Bush, Julian Bream og Gipsy Kings, og kanskje ikke så lett å plassere i en enkelt genre,- en blanding av klassisk, jazz og latinamerikansk.

 

Med seg til Skuret har hun dyktige musikere som alle har forskjellige bakgrunner fra bl.a. klassisk musikk og jazz: 

Sigurd Køhn - sax
Morten Hannisdal - cello
Jon Krognes - gitar
Erling Teig - bass
Rune Larsen - trommer

Det er 6 år siden Ingrid Mohr sist ga ut CD (Reisen).  Siden den gang har hun jobbet med klanger og rytmer. Musikken er blitt mer komplisert, vanskeligere å spille, men nok likevel mer tilgjengelig for et bredere publikum. 

For Ingrid Mohr er hver tone viktig, så viktig at språket måtte være engelsk og ikke norsk, siden det engelske språket har flere av de samme intervallene som hennes melodier har.

Ingrid Mohr begynte å spille piano som 4 åring, og har spilt gitar siden hun var 13. Hennes første gitarlærer var spanjol, som nok har påvirket hennes måte å bruke gitaren på. Hun har studert ved Østlandets Musikkonservatorium i 4 år, og jobber i dag som  musiker og gitarpedagog.

Til toppen


9. juni 2002 - Sommeravslutning!

Sommeren er på full fart inn, og Nye Skalder tar en pause fram til høsten.

Men før det vil vi, tradisjonen tro, ha en heidundrende avslutning på en vellykket sesong med en hel kveld med åpen scene på Skuret. Denne kvelden har vi plass til mange!

Vi håper at alle som har vært med oss gjennom vårsesongen, og alle som ikke har vært med før også, vil komme og feire sommeren med oss.

God sommer, og velkommen tilbake til høsten!

Til toppen