Konsertsted: Renseriet,
Kolstadgt. 17 på Tøyen
2 min. fra T-banen.

Konsertene starter kl 20.

NB: Etter konsertene:
ÅPEN SCENE - ta med deg
stemmen din og kom!

Nye Skalder
(
Noen oppsatte konserter måtte utsettes da vi mistet lokalet, men de kom tilbake på høstprogrammet).

Trubadurenes torsdager  VÅREN 2004

Fra 22. april var konsertene på Renseriet, Kolstadgt. 17 (bak Tøyen-sentret)

Dag: Artist: Hjemmeside eller annen omtale:
22. jan Trond Henriksen

 

29. jan Halvor Lillo-Stenberg Bandside: Mannen på Trappa
5. feb Ingrid Mohr Trio CD-anmeldelse i Dagbladet
12. feb Ola Nordskar Hjemmeside
19. feb Viseklubben REO Hjemmeside
26. feb Øystein Wingaard Wolf CD-omtale
4. mars Duo Dall (to fra Trispann) Hjemmeside
11. mars Bjarne Træen Omtale
18. mars Richard Burgess Band-side: Foghorn
(25. mars) Oslo Radio-Orkester (utsatt) Hjemmeside
Lør 27. mars Nye Skalders Årsmøte
1. april Skaldetreff (Tune Divers utsatt) Sted: Enerhaugen Lydverksted
(08. april) (Skjærtorsdag - påskeferie)
(15. april) Astrid Kvalbein & Co (utsatt)
Tors 22. april FOLQUE revival OBS: på Renseriet, Kolstagt. 17!
Les mer på Folques hjemmeside
(Tors 29. april) Chriss Voll (utsatt)
Søn 9. mai Mads Oppegaard OBS: Søndag, ikke torsdag!
Noen viser + en video
(Tors 13. mai) Hege Helene Bålsrød (utsatt) Bandside: På Balkongen
Tors 20. mai Haddy Jatou N’jie
Tors 27. mai Øyvind Rauset Hjemmeside
Tors 03. juni Core
(Tors 10. juni) Mírele (avlyst pga. turne) Hjemmeside: Mirele
Tors 17. juni

Sommeravslutning

med Åpen Scene og utdeling av Nye Skalder-prisen
Tors 24. juni

Ekstra: Einar Jerpseth

Selvarrangert konsert, enda en sjanse til å treffe nye skalder før sommeren. CC 50,-Programfolderen i PDF-format for utskrift
(ny versjon med endringer fra april 04):

Trubadurenes Torsdager våren 2004

Tors 22. jan

Trond HenriksenTrond Henriksen

Country, rock & ballader. I dette musikalske landskapet beveger Trond Henriksen seg. Og med en lyrisk nerve ispedd litt selvironisk oppkjeftighet forteller han sine historier på en slentrende og sjarmerende måte. Han har også en fortid i Nye Skalder - har bl.a. sittet i styret og er representert på deres samle CD: Nr. 1 med sangen Måne over Hellas.

Han stiller med en katalog av egne låter og med seg på scenen har han Einar Viken - elgitar & kor, Lars Birkelund - trommer & kor, Hasse Bjørnstad - bass & kor

 

Tors 29. jan

Halvor Lillo-Stenberg

For Halvor Lillo-Stenberg har gitaren vært en fast følgesvenn siden 12-årsalderen. Han er glad i rytmisk gitarkomp, åpne akkorder, John Martyn og  Neil Young. Og å spille på fester! Han spiller også i bandet "Mannen på Trappa", som nylig var å høre på Elm Street. Nå stiller han med kassegitar og egne låter på Nye Skalder.

Tors 5. feb

Ingrid Mohr Trio

Trioen består av Ingrid Mohr, gitar og sang, Erling Teig, bass og Rune Larsen, trommer. De ble kjent under inspillen av CDen ”LOOK!”, som kom ut i 2002, og har jobbet sammen siden.
Ingrid Mohr skriver all musikken selv, som nok kan karakriseres som en blanding av klassisk, jazz og latinamerikansk, eller en hybrid mellom Julian Bream, Kate Bush og Gipsy Kings. Trioen jobber nå mot en ny CD og noe av det vil bli fremført på konserten. Ingrid Mohr har også gitt ut CD’n ”Reisen” i 1996.

Tors 12. feb

Ola Nordskar

er en veteran i norsk visemiljø. Han maner frem dystre visjoner om depresjon, begjær og fortapelse. Tekstene sier noe om hvor hardt det er å være mann. Ola legger i disse dager siste hånd på på sin nye plate.

Tors 19. feb

Viseklubben REO's venner

er en liten gruppe menn(esker) på Bjørndal som arrangerer sang og musikkvelder ca. 4 ganger i året. Fokus for viseklubben er å arrangere kvelder hvor sang og musikkinteresserte møtes til hyggelig og litt kulturelt samvær. REO-kvelden på Nye Skalder skal være et lite innblikk i hva som foregår på våre arrangementer. Sjekk hjemmesiden for mer informasjon.

De som kommer (fra v.:) Eiler Lund: sang, gitar/bass og er en meget bra Vreeswijk-tolker. Han er sjefen for allsangene. Medlem av "Empty Souls". Terje Avner: sang, gitar. Radiokåsør gjennom flere år i NRK P2, spaltist og tekstforfatter for "Sofagruppen de Trøstesløse". Dag Klingberg: sang, gitar/bass og er med i "Sofagruppen de Trøstesløse", tidligere medlem av "Femklang". Rolf Thomas Thommessen: sang, gitar/munnspill. Skriver egne sanger. Tidligere med i "Salt & Pepper band".

Tors 26. feb

Øystein Wingaard Wolf

En institusjon i Oslos kulturverden. Han lever og skriver på byens barer og kafeer der han møter folk og fe. Nå aktuell med ny plate "Rop ikke på katten". Med seg har han Solfrid Molland på piano.

Bilde: fra en Volapük-konsert i desember

Tors 4. mars

Duo Dall

Duo Dall er et underbruk av folkemusikktrioen Trispann. Duoen består av Aasmund Nordstoga (vokal) og Åsmund Reistad (gitar, mandola og vokal). Duo Dall har hatt en rekke oppdrag for næringslivet der de har levert underholdningsinnslag på fester, seminarer o.l. Konseptet er humor- og humørfylt og kan best beskrives som folkemusikalsk stand-up. På Prøverøret stiller de med et program bestående av stev, viser, religiøse folketoner m.m.

Tors 11. mars

Bjarne Træen

var med å starte Nye Skalder. Han er en aktiv viseartist og bystander til livets mer realistiske sider. Bjarne spiller og synger med stor energi og ekspresjon. Smyg på danseskoene, snør igjen lisseslipset og la deg forføre av smektende visemusikk...

Tors 18. mars

Richard Burgess

Richard kom til Norge fra sør-England i 1976, først til Tromsø, der han opptrådte som visesanger, og senere til Oslo, der han bl. a. ga ut LP’en "Landskap Med To Figurer" sammen med Øyvind Rauset (- hør noen av kuttene HER).

Etter å ha flyttet til Fredrikstad for 15 år siden ble han en sentral skikkelse i Plankebyens musikkliv, som en av grunnleggerne av folkemusikklubben Luren og som leder for bandet MobiLuren. Sistnevntes cd "One Night in Borge" ble en lokal slager. I de siste årene har han ledet trioen Foghorn (TåkeLuren) som har maritim musikk som spesialitet. Trioens første cd, "A Thousand Times Adieu", kommer i løpet av våren 2004.

Richards repertoar består for det meste av folkeviser på morsmålet, ispedd en og annen selvkomponert vise. Han akkompagnerer seg selv på diverse strengeinstrumenter pluss concertina, og har med noen gjester i løpet av kvelden, bl.a. Øyvind Rauset og den svenske gitaristen Anders Ådin...

Tors 25. mars

Oslo Radio-Orkester

har svingt seg opp til å bli en av Norges mest originale string-swing grupper. "Førkrigspop" er en mulig betegnelse på musikkformen - tenk Andrew Sisters møter Bo Kaspers og du kommer i nærheten... De seks radio-nette karene er Tommy Stensrud (sang, gitar), Otto Bratberg (sang, gitar), Jan Ellefsen (sang, mandolin, slide), Torbjørn Holte (sang, bass), Lars Birkelund (sang, perkusjon) og Øyvind Rauset (sang, fiolin).

Mer på deres hjemmeside, med livekutt fra Muddy Waters (februar 04).

(Programendring: Oslo Radio-orkester kommer istedenfor Kim Sivertsen)

Tors 1. april


Tune Divers

Kabaretorkester som spiller jazz og ballader. Dyktige musikere som frontes av Jorun Imeland på vokal.

Tors 15. april

Astrid Kvalbein
& Kabaret-kameratane

Astrid og Kabaret-kameratane hennar leier oss gjennom eit spanande djupdykk i dei tyske før-musikalanes verd.

Tors 22. april

FOLQUE

Gruppa som innførte folkrocken til Norge, ga ut 11 album mellom 1972 og 84. Tyve år etter at de ble nedlagt gjenoppstår de på Nye Skalder!

Nye Skalder-folk fikk høre en smakebit av dem på Øyvind Rausets konsert på Skuret 6. okt. 02 - nå blir det en hel konsert! Jenn Mortensen, Lars Helljesen, Morten Bing og Øyvind Rauset fra den opprinnelige gruppa, med Truls Tambs-Lyche på bass i en kveld med halvakustisk folkrock.

Sjekk Folques hjemmeside for mer om bandet.

(Tors 29. apr)

Chriss Voll

har fortid som omvandrende trubadur. Han har spilt sine lavmælte og ironiske sanger på de mest obskure etablissementer, og lover å underholde med noen viser han nylig fisket opp av flosshatten. Med seg har han sin trofaste gitar og en flaske vin.

OBS: Beklager - utsatt til senere!

Søn 9. mai

Mads Oppegaard

spiller en uhellig blanding av bluegrass, kupønk og rockabilly. Bandet består av Lars Birkelund på trommer, Torbjørn Holte, bass og Øyvind Rauset på fele.

OBS: Merk ny dato - søndag 9. mai!

(Tor 13. mai)

Hege Helene Bålsrød

Etter flere år som låtskriver og vokalist for visepop-bandet På Balkongen, stiller Hege endelig på NYS-scenen igjen, og denne gang nesten alene.

Dessverre avlyst da vi ikke kunne få lokalet denne kvelden. Hør henne dagen etter, fredag 14. mai, på Ska (gamle Nordraak, Statens Kunstakademi)! Det er release party for På Balkongen, med musikalske innslag også av andre...

Tors 20. mai

Haddy Jatou N’jie

Det handler om seige viser, småfeig blues, forstadcountry og nestenpop... Haddy Jatou N'jie bedriver både journalistiske og skjønnlitterære skribenterier. Musikken kom til henne en rå julaften i Granada 2000. Gjennom en rekke små konserter har hun etter den tid opparbeidet seg en liten, men trofast tilhengerskare.

Haddy gjør også opptredener med den bejublede norsk-afrikanske kulturgruppa Queendom.

Tors 27. mai

Øyvind Rauset

Felespilleren fra Folque og Ym-Stammen lover noen urframføringer i kveld. Dessuten blir variert program: barokk, folkrock og swingjazz fra 30-tallet (og ikke bare på fele).

Øyvind ga ut albumet "13 Umulige Danser" i 1992, og har siden jobbet med musikk for tv (bl.a. kjenningen til "Ut i Naturen", NRK1). Hans "Reality Song" lå på øverst på Østlandstoppen i 10 uker i vinter. I 2002 fikk han Nye Skalders Åpen Scene-pris. Med seg har han Oslo Radio-Orkester, en Mac, og et par overraskelser!

Entre 70 kr (Nye Skalder-medl.: gratis)

Rauset er også designer og billedkunstner. Lydklipp og nye prosjekter kan ses og høres på http://rauset.no

Tors 3. juni

Core

Det blir ofte sagt om artister at de har et helt særpreget uttrykk sjelden er dette mer dekkende enn for sangeren og låtskriveren CORE. Blant hans mangeinspirasjonskilder er sangere/låtskrivere som Jacques Brel og Nick Drake så vel som diverse former for svart amerikansk musikk, spesielt soul.
Videre har han bakgrunn fra teater og poesi, noe som også gjenspeiles i hans musikk.

Han har nok egne låter til å fylle minst 10 sett – På denne kvelden vil han fremføre et lite utvalg fra sin rikholdige sangbok, som er fylt av sanger som har den rette kombinasjonen av sterke tekster og minneverdige melodier som utgjør førsteklasses låtskrivning.

(Tors 10. juni)

Avlyst

Mer om bandet på www.mirele.no

MIRELE

Mírele er et musikalsk møte mellom det jødiske og det arabiske. Tradisjonell og folkemusikk fra begge sfærene blir vevet sammen til et eksotisk og variert lydbilde. Gjennom musikken kommuniserer bandet alt fra livets humor til dets tragedier med en varme og en glede som er smittsom og engasjerende.

Mírele består altså av Miriam Segal: vokal, Georg Michael Reiss: klarinett, Solfrid Molland: piano, trekkspill og Helge Ellingsen: kontrabass.

Tors 17. juni

Sommeråpen Scene

Med åpen scene hele kvelden og utdeling av Nye Skalder-prisen!

Tors 24. juni

Ekstrakonsert: Einar Jerpseth

Einar har booket denne dagen på Renseriet for å vise noen nye låter og samle både skalder og venner. Det er altså IKKE en vanlig NyS-kveld, men en flott sjanse til å møtes ennå en gang før sommeren! Med seg på scenen har han Torbørn Holte (bass), Lars Birkelund (perk) og Øyvind Rauset (fele).
CC 50,- for alle. (Ikke åpen scene).