Nye Skalder

Om oss...

Postadr.: Nye Skalder, c/o Rauset, Smedgt. 34-1344, 0651 Oslo

 
 

OBS: Klubben holder for tiden ikke konserter, det som står under gjaldt inntil våren 2015.

Skriver du egne sanger, synger du andres? Eller liker du å høre nye talenter?

Møt Oslos nye låtskrivere: Nye Skalder

Skaldehula
Låtskrivere tester ut nye sanger på Låtverksted og mer ferdige låter på konsert eller Åpen scene (foto: Randi Krogstad). Fler bilder...

Nye Skalder er en musikalsk smeltedigel på Oslos østkant. Annenhver uke har vi konserter, åpen scene og låtverksteder. Her møtes kjente og ukjente låtskrivere, sangere, musikere og ikke minst publikum! Her tester vi ut våre nye megahits før de slippes ut i samfunnet.

Nye Skalder er både konsertarrangør (ca 5 hovedkonserter pr halvår) og en medlemsklubb med møter, treff og kurs. Blant artister som har opptrådt hos oss er Unni Wilhelmsen, Beckstrøm, Folque, Lillebjørn Nilsen, Ingrid Mohr, Åsmund Nordstoga, Annar By, Espen Hagerup, Dan Fägerquist, Øystein Wingaard Wolf m.fl. Vi har i våre 12 år ført en ambulerende tilværelse på ni forskjellige spillesteder i Oslo øst. I 2007 og våren 08 har vi hatt konserter på Mogador, Grünerløkka. Høsten 08 blir vi på Soria Moria på Torshov.

  • Hver gang åpner vi kl 20. Før hovedartistene er det Åpen Scene. På grunn av formatet (liten sal og intim atmosfære) kjører vi hovedsaklig halvakustisk med moderat lydanlegg. Folk som vil ha konsert på Nye Skalder, tar kontakt med styret. Les vilkårene HER. Du får bare et symbolsk honorar, men får spille for et lydhørt publikum! Vil du spille på Åpen scene, tar du med instrument (eller låner klubbens gitar) - si fra til konsertansvarlig for å bli skrevet opp på spillelista. Maks 5 pr kveld på konserter, ubegrenset på Visekveldene.
  • Vi arrangerer kurs og utflukter for medlemmer og interesserte som vil utvikle seg som sangere, låtskrivere eller tekstforfattere. En gang i måneden har vi Låtverksted med sang, vin og gitaren rundt bordet.
  • Vi bidrar til at flere nye artister får muligheten til å møte sitt publikum: Vi har utgitt en CD, og på Artistenes egne lydsider kan medlemmer få lagt ut opptak fra egne konserter eller demoer (etter en kvalitetsvurdering).
  • Vi ønsker å tøye visebegrepet. Mange av oss har bein i flere musikalske leire: viser, singer/songwritertradisjon, jazz, stev, dikt/musikk, instrumentaler. Derfor har vi stor spredning i uttrykket, og kaller oss en låtskriverklubb. Men det ekskluderer ikke deg som synger andres låter, eller bare vil være publikum! Alle er velkommen som medlem!

Vil du vite mer om hva vi gjorde i forrige styreperiode, kan du titte på årsberetningen...


Som medlem får du rabatt på kurs og utflukter og kan komme med på vår godt besøkte lydside. Du kan også få epost om konsertene hvis du ønsker. Dessuten støtter du et alternativt musikkmiljø som kommune, stat og media bare såvidt har oppdaget...

Så enkelt er det: Send en giro med 300 kroner + din egen avsenderadresse til

Nye Skalder v/ Rauset, Smedgt. 34 - 1344, 0651 Oslo
Konto nr.: 0530 01 89050

(OBS!!! Husk å skrive ditt navn når du betaler på nettbank, så vi vet hvem du er! Bare et kontonummer sier oss dessverre ingenting...)

NB: Ungdom under 26 år og "Fjernmedlemmer" (folk som bor mer enn 15 mil fra Oslo) kan få medlemsskap for 200 kr. Det gjelder også "husstandsmedlemmer" - folk med samme adresse som et annet fullt medlem. Nytt fra 2008: "Publikumsmedlemmer" (folk som ikke selv spiller) betaler nå full pris, da det gir rabatt på konsertene.


Vedtekter for Nye Skalder kan du lese her...

Søk på Nye Skalder-sidene eller musikk på nettet med vår egen Visesøk:

 

Ønsker du mer informasjon - send en liten BESKJED - eller send en mail:

En CD vi ga ut til vårt 5-års jubileum kan fortsatt fås til 50 kr: "Nye Skalder Nr.1"


Til forsida - Lydsida - Bilder - Programmer - Om oss - Oppslagstavle