Lån uten sikkerhet

Når man har en oversiktlig økonomisk situasjon, så er det ikke spesielt vanskelig å få lån uten sikkerhet, selv om det for mange kan virke vanskelig hvis man ikke tidligere har benyttet seg av denne typen lån. Prosessen er enkel. Man fyller ut en søknad på nett, mottar så et tilbud som man så velger om man ønsker å benytte seg av, så bekrefter man dette tilbudet. Hvis man ønsker å benytte seg av tilbudet kan man ofte bekrefte elektronisk ved hjelp av BankID. Pengene vil så være på konto få dager etter du har bekreftet. Det er ellers viktig at man i forkant setter seg inn i hva man ønsker og hva man trenger slik at man søker på den typen lån som er praktisk for det behovet man har.

Prosessen med å finne frem til den låntypen man bør benytte seg av kan være noe uoversiktlig å sette seg inn i. Det mangler ikke på tilbudene der ute, men hvis du velger en type lån som ikke er beregnet for ditt behov, så kan du ende opp med en annen pris enn du behøver å betale. Det er alltid en fordel å undersøke hos flere slik at man kan få gode betingelser så man heller kan bruke penger man har til overs på annet som man ønsker. De fleste har alltid en del de ønsker å bruke penger på, og det er derfor ikke vanskelig å velge hvis man vurderer to tilbud som har stor forskjell seg imellom på kostnad.

Hva er forskjellen på lån med og uten sikkerhet

Noen grunnleggende konsepter må man kjenne til for å vite hvilket lånetilbud man bør se etter. Når man prater med en rådgiver i en bank, så vil man alltid bli rådet fra å benytte seg av lån uten sikkerhet da kostnaden for disse er høyere. Så lenge du er klar over den høyere kostnaden, så er det kun opp til deg om dette er en løsning som passer for dine behov. Det er mange grunner til at man kan ønske finansiering som ikke passer som lån med sikkerhet. Lån med sikkerhet betyr at banken krever å få tinglyst en sikkerhet for verdien på lånet før de låner deg pengene. Hvis man skal kjøpe bolig, så vil de tinglyse en sikkerhet i boligen. Inntil denne er på plass, så betaler de ikke ut pengene. Men i noen situasjoner så er det ikke praktisk med sikkerhet i objektet man kjøper eller det man investerer i. For eksempel kan noen ønske å benytte seg av et lån for å dra på ferie eller de kan ønske å kjøpe noe hvor det ikke er mulig å tinglyse sikkerhet.

Da trenger man et lån uten sikkerhet. Denne typen lån kan man få uten å argumentere for hvorfor man trenger pengene. Som nevnt er denne typen lån noe dyrere. Grunnen til det er at tilbyder har en større usikkerhet i forhold til om de får tilbake pengene når de låner bort penger uten sikkerhet.

Hvilken type lån trenger du

Når du har bestemt om du vil benytte deg av lån uten sikkerhet eller med, så må du bestemme hvilken type långiver du vil benytte deg av. Det kan være stor forskjell i pris på lån mellom tilbydere. Grunnen til det er at de som oftest har forskjellige mål med å låne ut penger. Når man forholder seg til tilbydere av lån uten sikkerhet, så finnes det 3 typer tilbydere avhengig av hvilke lånebeløp og tilbakebetalingstider de tilbyr.

Man kan velge mellom mikrolån, smålån eller ordinære forbrukslån, og i siste kategori kan man også ofte velge rammelån slik at man kan ta ut kun de pengene man trenger når man trenger dem. Mikrolån er siktet mot et spesifikt markedssegment og kan derfor være ekstremt mye dyrere enn de andre typene. De tilbys for at det skal være mulig å motta penger samme dag.